Güncel
Giriş Tarihi : 16-03-2021 08:04   Güncelleme : 16-03-2021 08:06

İç Mekanlarda En Çok Tercih Edilen Bitkiler Nelerdir ?

İç Mekanlarda En Çok Tercih Edilen Bitkiler Nelerdir ?

Çiçekler ve bitkiler doğaya ayrı bir hava katan güzelliklerin başında yer alır. Bazı taze çiçek ve bitki türleri aynı zamanda ev ya da ofis gibi alanlarda kolayca kendine yer bulabilir. İç huzurunuzu artıran ve ortama ayrı bir hava katan bitkiler sayesinde yaşam kalitenizi artırabilirsiniz. Birden farklı bitki ve çiçek türü pek çok alanda kolayca bakılabiliyor olması ile bilinir. Özellikle bazı bitki türleri fazla bakım istemeyen ve hassas olmayan yapısı ile karşınıza çıkar.

Ev ortamında ve çalıştığı yerde zahmetsiz bir şekilde bitki ağırlamak isteyenler olabilir. Zahmetsiz bir şekilde bakabileceğiniz bitki türlerinin hangisi olduğunu merak ediyorsanız işte cevabı;

Salon sarmaşığı

Adı ile uyumlu olan salon sarmaşığı adeta bulunduğu yerde kök salıp etrafa hoşluk katan bir tür olarak karşınıza çıkar. Az ışığın olduğu alanlarda dahi kolayca yetişebilen bu sarmaşığı birçok ortamda misafir edebilirsiniz. Fazla ışık almayan oda ve ofis gibi alanlarda salon sarmaşığını yetiştirebilirsiniz. Dilerseniz ışık alan bir bölgeye yerleştirerek sarmaşıktaki renk değişimlerini kısa sürede görebilirsiniz.

Telgraf çiçeği

Telgraf çiçeği genel olarak beyaz ya da pembe şeritli bir şekilde karşınıza çıkar. Bu bitki türünün çiçeğin yapraklarının arkası mor bir renge sahiptir. Telgraf çiçekleri genel olarak sarkan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle asılı bir şekilde yetiştirebilirsiniz.

Fil kulağı bitkisi

Bulunduğu ortamda görkemli ve göz alıcı bir bitki görmek isteyenlerin başlıca tercihi fil kulağı bitkisidir. Yeşil yapraklı ve beyaz damarlı yapısı ile bu bitkiyle ortama şıklık katabilirsiniz.

Akorakya bitkisi

Bir çeşit çam ağacı gibi görünen akorakya bitkisi ağaçlı bir yapıya sahiptir. Geniş bir alana sahipseniz bu görkemli bitkiyi evinizde ağırlayabilirsiniz.

Aşk merdiveni

Farklı yapısı ile dikkatleri üzerine çeken aşk merdiveni bitkisi ev ve ofislerde sıklıkla tercih edilir. Bu bitkiyi sularken kış aylarında fazla su yüklememeye dikkat etmenizde fayda var. Ayrıca 15 günde bir gübreleme de yapabilirsiniz.

Bulunduğunuz ortama canlı ve renkli bir dokunuş yapmak için bitkilerden yardım alabilirsiniz. Aradığınız birçok bitki ve çiçek türü için https://www.tazecicek.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN