Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-06-2018 09:11   Güncelleme : 01-06-2018 09:11

Kenan Erzurumlu isim vermeden haberlerimize atıf yaptı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi TIP Fakültesi Cerrahi Bilimler Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, Akasyamhaber’in OMÜ hakkındaki haberlerine isim vermeden atıfta bulunarak bir köşe yazısı yazdı.

Kenan Erzurumlu isim vermeden haberlerimize atıf yaptı!

Samsun Kaynaklı bir internet sitesinde ‘OMÜ’nün FETÖ’cüleri’ başlıklı bir yazı yazan Erzurumlu isim vermeden haberlerimizden bahsetti ve daha nelerin geleceğini merak ettiğini belirtti.

İşte o yazı;

‘OMÜ’nün FETÖ’cüleri’

Samsun kaynaklı bir internet sitesi OMÜ’deki FETÖ yapılanması ile ilgili savcılık-mahkeme kayıtlarına dayanan haberler yaptı. Peşpeşe çıkan 4 haberden sonra daha nelerin geleceğini merak etmemek mümkün değil.

Siyasi iktidarın yürüttüğü FETÖ mücadelesinin etkinliği sorgulanadursun, ortaya çıkan belgeler ve ifadeler, anlaşılmaz uygulamaları da ortaya koyuyor.

Sanırım daha önceki yazılarımdan birinde bahsetmiştim. FETÖ’den tutuklu kalorifer tesisatçısını…

Adam süklüm püklüm idi. Bırakın eline silah alıp sokaklara çıkmayı veya halka ateş açmayı; silahın mekanizmasını bildiği bile şüpheliydi..

Ama o içerde idi…

Hayır! Yanlış anlaşılma olmasın: kalorifer tesisatçısının suçsuz olduğunu filan iddia edecek değilim. O kararı yargı verir…. de….

Merak ediyorum… Tutuklanan, cezası kesilen, işten uzaklaştırılan bunca hakimi, savcıyı, öğretmeni, memuru birokrasiye yerleştiren kimlerdi.

Pensilvanya’ya gidip el öpenler, resim çektirenler, “ne istediler de vermedik” diyenler….

Onlara niye kimse el değdirmiyor.

OMÜ’nden itirafçı bir akademisyenin ifadesi, malum internet haber sitesinde yayınlandı. Sankki birilerine, hedef gösterilir gibi….

Sanki, “Bakın… Sizi ele veren bu.” der gibi.

Merakla haberin devamını bekliyorum…

Ahmet Bulut, ifadesinin bir yerinde demiş ki: “FSM Grubunun üyeleri ben, mühendislikten sorumlu Bünyamin Karabulut, iktisattan sorumlu Fatih Yüksel, ilahiyattan sorumlu Osman Güner, Eğitim Fakültesi’nden sorumlu Yakup Keskin toplantıya katılıyordu. Benim bulunduğum diğer alt grup olan Fen Edebiyat Grubunda ise üniversiteden öğretim üyeleri olan Nihat Tınkılıç, İrfan Şaka, Esat Bozkurt, İbrahim Uçar, Özgür Özdamar ve Hasan Gümüş bulunurdu.”

“Ne var bunda?” diyebilirsiniz…

Ben anlatayım: kararı siz verin.

İfadede adı geçen son kişi.. HASAN GÜMÜŞ…

Hüseyin Akan’ın son rektör yardımcılarından birisi… FETÖ’cü…. İtirafçı ifadesiyle sabit.

“Bu kadar mı?” derseniz…

Devamını söyleyeyim: Hüseyin Akan döneminde, FETÖ’yü araştırma komisyonunun başkanı…

İyi mi?

Bizim eski rektör Akanzade Hüseyin, FETÖ’yü araştırma komisyonunun başına bir FETÖ’cüyü getirmiş.

Niye dersiniz?

Cevabını ararken aynı sitenin haberlerine bakıyorum.

Aynı sitede 22.11.2016 tarihli “OMÜ FETÖ Komisyonu Hakkında Korkunç iddia!” başlıklı haberde, “Ondokuz Mayıs Üniversitesinde FETÖ/PDY mensuplarının halen cirit attığı iddia edilirken,  FETÖ komisyonu eski Rektör Prof. Dr. Hüseyin AKAN tarafından kurulduğu ve komisyonun tamamen zaman geçirmeyi amaçlayan ve gerçek mücadele yapmayıp yapar gözüken kişilerden oluşturduğu belirtiliyor.” denmişti.

28.05.2018 tarihli “OMÜ’deki FETÖ’nün Öğretim Üyesi Yapılanması Deşifre Oldu!” başlıklı haberde ise, “2012’de rektörlük seçimleri olduğunu, o dönemin rektörü Hüseyin Akan‘ın cemaat sempatizanlarının destekleriyle kazandığının her yerde konuşulduğunu dile getirdi.” ifadesi bulunmakta.

Ve tarafımızdan sorulan, YÖK’e ve BİMER’e ilettiğimiz…

Ve halen dahi cevabını alamadığımız bir kaç soru..

15 Temmuz sonrası OMÜ’den uzaklaştırılan 150 civarındaki akademik personel veya memurdan kaç tanesi Hüseyin Akan zamanında alındı?

Gücünüz onlara mı yetti?

Ziraat bankasından promosyon olarak alınan yaklaşık 2,5 milyon TL nereye harcandı? Kimlerden, neler alındı? Bu paranın -en azından bir kısmının- harcanmasında soru işareti bulunuyor.

Sorularım cevapsız kaldı.. Bir gün araştırılacaktır, eminim…

Ankara’da mukim “koruyucu melekler” de daim değildir.

“Gün ola; harman ola!…”

adminadmin