Spor
Giriş Tarihi : 15-06-2015 13:30   Güncelleme : 15-06-2015 13:30

Milli bilardocunun hedefi dünya şampiyonluğu

TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Avrupa ve Türkiye şampiyonu milli bilardocu Arda Güngör, 3-5 Eylül tarihlerinde Güney Kore'de düzenlenecek Gençler 3 Bant Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşarak, dünya şampiyonu olmayı hedefliyor

Milli bilardocunun hedefi dünya şampiyonluğu

TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Avrupa ve Türkiye şampiyonu milli bilardocu Arda Güngör, 3-5 Eylül tarihlerinde Güney Kore'de düzenlenecek Gençler 3 Bant Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşarak, dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Almanya'nın Brandenburg şehrinde Nisan'da gerçekleştirilen 17 Yaş Altı Avrupa 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda ve 18 Mayıs'ta Erzincan'daki Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası gençler kategorisinde birinci olarak altın madalya kazanan Güngör, yeni hedef olarak Dünya Şampiyonası'nı belirledi. 

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan milli bilardocu Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenmanlarını, babasının bilardo oynaması için kiraladığı dükkanda yaptığını söyledi.

Bilardoya babasının tavsiyesi üzerine başladığını belirten Güngör, "Bundan 5 yıl önce babam beni bilardo salonuna götürdü. Ben ilk defa bilardo salonuna gitmiştim. Sonraki günler bilardo beni cezbetti. Her gün bilardo oynamaya gider hale geldim. Daha sonra profesyonelce yapmaya karar verdim ve Samsun'dan Yılmaz Kaplan ve Cem Özkaya ustalarımla, antrenörlerimle beraber kurslara başladık. İlk 2 yılım bu kurslarla geçti" diye konuştu.

Kursların ardından Türkiye şampiyonalarına katılmaya başladığını anlatan Güngör, derece aldıktan sonra milli takıma girmeye hak kazandığını, Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu elde ettiğini vurguladı.

Avrupa şampiyonasına katılmak için ilk kez yurt dışına çıktığını dile getiren Göngör, şunları kaydetti:

"Gitmeden önce yurt dışıyla alakalı tereddütlerim vardı. Nasıl bir ortamla karşılaşacağımı bilmiyordum. Uçaktan inip salonu görene kadar kafamda hiçbir şey canlanmıyordu. Oraya gittiğimde ortamı gördüm, oynayanları gördüm, rahatladım ve maçıma konsantre oldum. Benim için çok güzel bir turnuva geçti. Avrupa şampiyonu olduktan 2 hafta sonra Erzincan'da Türkiye şampiyonası vardı. Avrupa şampiyonluğunu unutarak bu şampiyonaya konsantre oldum. Erzincan'da 21 yaş altı kategorisinde de şampiyon oldum." 

 

- "Dünya Şampiyonası'nda iddialıyım" 

 

Milli bilardocu Güngör, Güney Kore'de eylül ayında düzenlenecek Gençler 3 Bant Dünya Şampiyonası hazırlandığını belirterek, antrenmanları bir ay Erbaa'da, daha sonra İstanbul'da milli takım kampına katılarak sürdüreceğini bildirdi. 

Avrupa şampiyonasında Türk bayrağının göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasını "gurur verici bir duygu" olarak nitelendiren Güngör, "İnşallah eylül ayında Güney Kore'de yapılacak dünya şampiyonasında da bu duyguların aynısını yaşamak istiyorum. İstiklal Marşı'mızı dünyaya Güney Kore'de de dinletmek istiyorum. Dünya şampiyonasında da iddialıyım. Amacım dünya şampiyonu olmak. Şampiyon olacağıma yürekten inanıyorum ve ilimi, ilçemi, ülkemi de orada en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.

adminadmin