Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-11-2017 12:42   Güncelleme : 04-11-2017 12:42

Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk’ten Çevre ve şehircilik bakanlığına torpil suçlaması!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk, 'Kızılırmak Deltası Su Ayak İzinin Belirlenmesi ve Kızılırmak Deltası Doğal Sit Alanları Yönetim Planı Projesi'nin Kastamonu Üniversitesi'ne verilmesine dair yaptığı eleştirisinde haddini aşan bir açıklama yaparak "Gerekli bakanlıklarda kimin torpili daha ağırsa bu tür projeler onlara veriliyor" diye konuştu.

 Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk’ten Çevre ve şehircilik bakanlığına torpil suçlaması!

Samsun’da yayın yapan Hedef Halk Gazetesi’nde yer alan haberde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Kızılırmak Deltası Su Ayak İzinin Belirlenmesi ve Kızılırmak Deltası Doğal Sit Alanları Yönetim Planı Projesi'nin OMÜ'den bir heyet yerine Kastamonu Üniversitesi ile birlikte Turunç Peyzaj Ltd.Sti. ortaklaşa yürütülmesini eleştiren  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü’sü Müdürü Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk, maksadını ve haddini aşan ifadeler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın  torpil ile projeleri dilediğine verdiğini iddia ettiği açıklamasında, kurumların torpil derecelerine göre ilgili bakanlıkların görevlendirme yaptığını söyleyerek, “Kimin torpili daha ağırsa projeler onlara veriliyor. Daha önce de Karadeniz'le ilgili bir projeye talip olmuştuk ona da ODTÜ'cüleri verdiler. Çünkü onların topili daha ağırdı. Bu tür önemli bir projeye bizden heyet verilmemesini anlamıyorum. Çünkü Kızılırmak Deltası bizim kendi öz yerimiz" diye belirtti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü’sü Müdürü Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk’ün haddini aşarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye bağlı birimleri torpilcilikle suçlamasının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk’ü görevden alıp almayacağı merak ediliyor.

adminadmin