Güncel
Giriş Tarihi : 06-06-2020 14:20   Güncelleme : 06-06-2020 14:28

Reis ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir arasında ilginç konuşmalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da yapımı tamamlanan Türkiye genelinde 10 millet bahçesinin açılışı telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

Reis ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir arasında ilginç konuşmalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Samsun Millet Bahçesi açılışında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile karşılıklı konuşmaları dikkat çekti.

Samsun Valisi Osman Kaymak açılış sırasında Samsun Millet Başheçisin Cumhurbaşkanı Erdoğa’na tanıtırken Gülsan Sanayi sitesinin bulunduğu alana Selatin Cami yapılacağını söyledi.

Erdoğan “Kim yapacak orayı belediye başkanı mı yapacak” diye sordu.

Erdoğan’ın sorusunu birkaç kere tekrar etmesi üzerine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir mikrofonu alarak,

“Evet, sayın Cumhurbaşkanım, Cami biz Samsun olarak inşa edeceğiz İnşallah… Bildiğiniz gibi burası 250 dönüme çıkıyor…” demesi üzerine Erdoğan,

“Birisi de sahip çıkamıyor, Ben yapacağım diyemiyor” dedi.

Bunun üzerine de Mustafa Demir,

“Yok biz yapacağız efendim. Samsun olarak, belediye olarak yapacağız” dedi.

Bunun üzerine Erdoğan, “Yakışır, yakışır, sadece projeyi ben bir göreyim” dedi.

 

10 MİLET BAHÇESİ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi doğrultusunda Atatürk Kültür Merkezi alanında bulunan Ankara Millet Bahçesi inşaat sahasında düzenlenen tören ile İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ’da yapımı tamamlanan millet bahçelerinin açılışını yaptı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin açılışını video konferans sistemi ile bağlantı yaparak gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Ankara Millet Bahçesi’nin inşaatı hakkında bilgi aldı. Kısıtlı sayıda katılımcının davet edildiği açılış törenine katılan davetliler alana ateşleri ölçülerek ve dezenfektan kullandırılarak alınırken, oturma düzeninde ise sosyal mesafeye dikkat edildi.

ATAKUM’A CAMİİ KİM YAPACAK

Bilindiği gibi üç gün önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e Akasyamhaber olarak, Atakum sahilinde 25 kilometre boyunca bir tane cami olduğunu hatırlatarak sahil boyunca bir cami veyahut birkaç mescit yapılması gerektiğini yazmıştık.

Demir Atakum'a camii de "Ben yaparım" diyememişti...

İşte o yazı;

Recep YAZGANRecep YAZGAN