Gündem
Giriş Tarihi : 07-03-2019 08:46   Güncelleme : 07-03-2019 08:46

Sakarya İl Milli Eğitim'den Üstün Dökmen Açıklaması!

Sakarya İl Milli Eğitim'den Üstün Dökmen Açıklaması!

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Serdivan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün 2018-2019 eğitim öğretim yılı yıllık çalışma planı doğrultusunda tüm rehberlik öğretmenlere yönelik, Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi’nin kurucusu Prof. Dr. Üstün Dökmen’in konuşmacı olarak katıldığı “Rehberlik yol göstermek mi, yollar göstermek mi?” başlıklı konferansta yaşananlarla alakalı olarak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un  konferansa katılmadığı belirtilerek şöyle devam edildi;

Konferansta konuşmacı DÖKMEN’in konuşmasının bir anında ‘Psikolojik danışman nötr olmak için inancını, kültürünü, giyimini, takılarını, ırkını temsil edecek şeyler kullanılmamalıdır. ABD filmlerinde oyuncular haç takıyor, ancak psikoloji filmlerinde asla kullanmazlar. Sizde psikolojik danışman olarak başörtü takarak gayri müslim birine danışmanlık yaparsanız onunla empati kuramazsınız ancak sempati kurarsınız. Benim odamda bir sürü Atatürk portresi var ama danışmanlık odamda bulundurmam. Kitap yazarken A.A yani Allah’ın adıyla yazarım’ demiştir. Bunun üzerine Serdivan RAM Müdürü Nesri GİRGİN’in ‘bu tavır insani olmaz’ demesi üzerine konuşma kapanmıştır.

Basın yayın organlarında yayınlanan haberde iddia edildiği gibi İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet DURMUŞ konferansın hiçbir kısmında orada bulunmamıştır. Konferansın olduğu saatlerde Sakarya Milletvekilimiz Sayın Kenan SOFUOĞLU’nun “Genç Yetenekleri Motosiklet Sporuna Kazandırma” projesi kapsamındaki program nedeni ile Akyazı ilçesi Pazarköy İlkokulundadır. Ve bununla ilgili basında birçok haber ve görüntü yer almaktadır.

Haberlerde belirtildiği üzere Üstün DÖKMEN’e İl Milli Eğitim Müdürümüz tarafından herhangi bir plaket takdim edilmemiş olup, böyle bir görüntü de bulunmamaktadır. Ayrıca Üstün DÖKMEN’in konferansta söylediği ifade edilen yukarıda belirtilen sözlerinden İl Milli Eğitim Müdürümüze konferanstan 1(Bir) gün sonra bilgi verilmiştir.

Sakarya Eğitim Bir-Sen 1 Nolu şubesi tarafından basın yayın organlarına yanlı olarak servis edilen bu haber ve açıklama hiçbir şekilde teyit edilmemiş ve maksatlı olarak İl Milli Eğitim Müdürümüzü yıpratmak amaçlı yapılmıştır.

adminadmin