Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2020 08:04   Güncelleme : 07-11-2020 08:04

Samsun Deneyap Teknoloji Atölyesi Faaliyete Başladı

Ülkemizde gençlerimizin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan dört önemli kurum olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Deneyap Türkiye’ projesi kapsamında kurulan Samsun Deneyap Teknoloji Atölyesi faaliyete başladı.

Samsun Deneyap Teknoloji Atölyesi Faaliyete Başladı

Ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleriyle, bu alanda ilgisi ve yeteneği olan, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğuna inandığımız gençlerimizi ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklemeyi hedefliyoruz.

Bu kapsamda Samsun Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı İlkadım Gençlik Merkezimizde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyemizde 5 ve 6. sınıflarda okuyan 104 öğrencimiz ile 9 ve 10. sınıflarda okuyan 61 öğrencimiz Cumartesi ve Pazar günleri 8 ayrı atölyede Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 10 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitim almaya başlamıştır.

Deneyap Türkiye projesinin, bilim ve teknoloji alanında ülkemizin geleceğini şekillendirecek bir proje olduğunu belirten Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, bilimden sanata, spordan kişisel gelişime, dil eğitimlerinden teknolojiye kadar geniş bir yelpazede eğitim veren Gençlik Merkezlerimizde geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz için tüm imkanların seferber edilmiş durumda olduğunu söyledi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN