Güncel
Giriş Tarihi : 03-03-2020 13:45   Güncelleme : 03-03-2020 13:45

Samsun, Ladik'teki Skandal İle Çalkalanıyor

Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel’in 30 Ocak 2020 günü tanıtımını yaptığı ancak onlarca hayvanın açlıktan öldükleri ve birbirlerini yedikleri iddiasıyla gündeme gelen hayvan barınağındaki skandalın yankıları sürüyor.

Samsun, Ladik'teki Skandal İle Çalkalanıyor

KÖPEKLER AÇLIKTAN BİRBİRLERİNİ YİYOR!

Ladik Belediyesi, ilçe genelindeki sokak hayvanlarına sıcak yuva olarak özellikle soğuk kış aylarında imkanlar dahilindeki her türlü desteği verdiğini belediye başkanı Nuran Yapıcı Özel’in katıldığı bir programla duyurmuştu.

Sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında mezbaha bölgesinde bulunan alana yuva yapıldığını duyuran Ladik Belediyesi, Başkan Özel’in de katılımıyla gerçekleştirilen programda çalışmalarını paylaşmıştı. Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, sokak hayvanlarının korunması ve gerekli işlemlerinin yapılması noktasında herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek, can dostların Ladik’te emin ellerde olduğunu söylemişti.

 

KÖPEKLER DİĞER KÖPEKLERİN CESETLERİNİ YİYOR

Aradan geçen bir ay sonunda ise söz konusu hayvan barınağı ile ilgili çok görüntüler ortaya çıktı. Barınaktaki onlarca köpeğin açlıktan öldüğü, köpek cesetlerinin diğer köpekler tarafından yendiği ve bazılarının ise çöp konteynırına atıldığı kaydedildi.

 

ONLARCA KÖPEĞİN ÖLDÜĞÜ BELİRTİLİYOR

Hayvanların aç bırakıldığını kaydeden bir vatandaş, barınağın videosunu çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. “Hayvanlar açlıktan birbirlerini yiyorlar, bakımsızlıktan ölüyorlar” diyen vatandaşın, videoda kayda altığı görüntüler şoke etti. Görüntülerde ölen hayvanların çöp konteynırına atıldığı gözlemlendi.

 

‘HAYVANLAR AÇ BIRAKILIYOR’

Barınağın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan bir vatandaş; “Burası Samsun Ladik’te hayvan barınağı adı altında hayvanlara bakılmayan, aç bırakılan bir barınak. Geçen hafta daha 20’den fazla köpek varken şu an sadece bir tane yavru kalmış. Hayvanlar açlıktan birbirlerini yiyorlar, bakımsızlıktan ölüyorlar. Yayabildiğiniz kadar yayın” ifadelerine yer verdi. Videoda kayda alınanlar çok sayıda vatandaşın tepkisini aldı.

 

ÇOK SERT TEPKİ

Konuyla ilgili sosyal medyadan Ladik Belediyesi'ne tepki gösteren vatandaşlar, "Şov yaparak açtınız. Hayvanlarını şovlarınıza alet ettiniz. Yazık hepinize. Onlarca hayvanı ölüme terk ettiniz. Allah belanızı versin" diyerek sert tepki gösterdi.

 

Kaynak: Gerçek Taraf

Recep YAZGANRecep YAZGAN