Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-02-2021 10:12   Güncelleme : 25-02-2021 10:12

Samsun Valisi Muhtarlara Seslendi

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı muhtarlara seslenerek, “Artışların en önemli sebepleri kapalı mekan buluşmaları, eş-dost ve akrabalara yapılan ev ziyaretleridir. Bu ihlallerin önüne geçme noktasında gayretlerinizi artırarak sürdürmeniz önem arz ediyor.

Samsun Valisi Muhtarlara Seslendi

Tedbirleri ihlal edenleri uyarmanız, uyarıları dikkate almayanları kolluk birimlerine bildirmeniz bizlere güç katacaktır” dedi.

 

Dağlı’nın muhtarlara mesajı şöyle devam etti;

Kıymetli Muhtarlarım;

Yaklaşık bir yıldır süren salgınla mücadelede yaşanan en ufak bir gevşemenin vakaları anında artırdığını hep birlikte teessürle müşahede ediyoruz.

Bu mücadeleden daha az yara, daha az acıyla çıkmak için, son dönemdeki artışların en önemli sebepleri olan kapalı mekan buluşmaları, eş-dost ve akrabalara yapılan ev ziyaretleri, apartman/sitelerde ortak alanlarda buluşulması, sokağa çıkma kısıtlamalarında site ve mahalle aralarında bir araya gelinmesi gibi ihlallerin önüne geçilmesi noktasında bugüne kadar olan gayretlerinizi artırarak sürdürmeniz önem arz etmektedir.

Sizlerin bu mücadelede aktif sorumluluk almanız, tedbirleri ihlal edenleri uyarmanız, uyarıları dikkate almayanları kolluk birimlerine bildirmeniz bizlere güç katacaktır. Özellikle cenazelerde 1. derece yakınlarının dışında katılımın olmamasını temin etmeniz, taziyelerin yasak olduğunu hatırlatmanız, aşılama konusuna hassasiyet göstermeniz ve kendisi randevu alamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza yardımcı olmanız son derece faydalı olacaktır.

Bu konuda hassasiyetle desteğinizi sürdüreceğinize yürekten inanıyor, gayretleriniz için teşekkür ediyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN