Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-03-2017 13:10   Güncelleme : 11-03-2017 13:10

Samsunspor Anıtı Beğeniye Sunuldu

Samsunspor’un 20 Ocak 1989'da Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamlarını anıtla ölümsüzleştirecek olan Canik Belediyesi, gelen onlarca projenin arasından öne çıkan 4 farklı anıt projesini taraftarların beğenisine sundu.

Samsunspor Anıtı Beğeniye Sunuldu

4 FARKLI PROJE ÖNE ÇIKTI

Anıt için çalışmalarını hızlandıran Canik Belediyesi, kazada hayatını kaybeden futbol adamlarını ölümsüzleştirmek için yapılacak anıt ortaya konan ve farklı yerlerden gelen onlarca proje arasından öne çıkan dört farklı anıt projesini Samsun kamuoyunun ve taraftarların beğenisine sundu. Anıt projesine özel bir internet sayfası açan Canik Belediyesi, en çok beğenilen anıt projesini hayata geçirecek. Samsunlular, Samsunspor Anıtı’nı “www.canik.bel.tr/samsunsporaniti” sayfasından anıt tercihlerini yapabilecek.

‘İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞECEK’

Canik Belediyesi olarak o elim kazada yaşamlarını yitiren değerli isimlerin hatıralarını yaşatmak istediklerini belirten Başkan Genç, "20 Ocak ve bizim için acıyı ifade eden, hatırlatan kara bir gün. Bundan tam 28 yıl önce Samsunspor'umuzun Malatya deplasmanına giderken, Havza yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoförümüz Asım Özkan'ı kaybettiğimiz bugünü unutmamız asla mümkün değil. İnşallah yapacağımız anıtla bu isimleri ölümsüzleştireceğiz" dedi.

‘EN KISA SÜREDE YAPILACAK’

Anıt için bugüne kadar bir çok girişimin olduğunu, ancak bir türlü gerçekleştirilmediğini ifade eden Başkan Genç, "Bugüne kadar bu anıtın yapılmasını arzu ederdik. Ancak gelinen noktada bu anıt yapılamadı. Biz de Canik Belediyesi olarak sorumluluk alarak, bu anıt işini üstlendik ve projemizi hazırladık. Bu konu ile ilgili 2 Ocak 2017 tarihli Meclis Toplantımızda karar aldık. Söz konusu kaza alanının mülkiyeti Karayolları'nda. Biz izin için gerekli müracaatları yaptık. Eğer gerekli izin konusunda bir sorun çıkmadığı takdirde inşallah Samsun halkının, Samsunspor taraftarlarının beklediği, olmasını arzu ettiği bu anıtı en kısa sürede şehrimize kazandıracağız" diye konuştu.

 

adminadmin