Ekonomi
Giriş Tarihi : 15-10-2014 12:07   Güncelleme : 15-10-2014 12:07

Sonbahar Mevsiminde Bin 50 Rakımlı Yaylada Organik Çilek Yetiştirdi

Ordu’da emekli başkomiser bin 50 rakımlı yaylada sonbahar mevsiminde organik çilek yetiştirdi

Sonbahar Mevsiminde Bin 50 Rakımlı Yaylada Organik Çilek Yetiştirdi
Ordu’da emekli başkomiser bin 50 rakımlı yaylada sonbahar mevsiminde organik çilek yetiştirdi.
Kabadüz ilçesine bağlı bin 50 rakımlı Yokuşdibi Mahallesi’nde 17 dönüm fındık bahçesini sökerek çilek üretimine başlayan emekli Ali Bulut’u Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ve Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ziyaret etti.
Bir süre çilek tarlasını dolaşan Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, bin 50 rakımlı yaylada sonbahar mevsimde organik çilek yetiştirildiğini belirtti.
Ordu’daki tarım alanlarının yüzde 88’inde fındık yapıldığını hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi:
“Özellikle fındığın zirai don ile zarar gördüğü yıllarda hiç ürün alamayan üreticilerimiz büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bizlerde Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri olarak çiftçilerimize ek gelir getirecek yeni ürünleri bulma arayışı içindeyiz. Burada bulunan 17 dönüm çilek tarlası daha öncesinde fındık bahçesiydi. Üreticimiz bu alandaki fındık ağaçlarını sökerek çilek yetiştiriciliğine başladı. Bin 50 rakımlı bu alanda üreticimiz çilek yetiştirmek suretiyle fındıktan elde ettiği gelirin 10 kat daha fazlasını kazanacak. Bu yönüyle bizler çilek yetiştiriciliğini önemsiyoruz. Yine bu bölgede patates beyaz baş lahana gibi ürünleri üreticilerimize ek gelir getirici ürünler olarak değerlendiriyoruz.”
Çilek yetiştiricisi Ali Bulut da, tarlasının veriminden mutlu olduğunu, kar yağana kadar çilek üretimine devam edeceğini aktardı.
adminadmin