Bilişim
Giriş Tarihi : 27-08-2020 15:41   Güncelleme : 27-08-2020 15:41

Türkiye’yi Uçuracak Şirketler Açıklandı

Türkiye’nin ve iş dünyasının her alandaki gelişiminde önemli katkıları olan bilişim teknolojilerini geliştiren ve çözüm sunan şirketlerin yer aldığı ‘İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2019 Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Başarılı şirketler, farklı etkinlikleri de içerisinde barındıran Bilişim 500 Töreni’nde ödüllerini aldılar. Dijital ortamda gerçekleştirilen tören, girişimci – yatırımcı ilişkilerinin gelişimi açısından da önemli bir platform görevi gördü.

Türkiye’yi Uçuracak Şirketler Açıklandı

Türkiye’de bilişim alanındaki tek kapsamlı araştırma olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Tören; standları, stand görevlileri, danışma alanı ve panelleri ile gerçeğini aratmayacak şekilde dijital ortamda gerçekleşti. 26 Ağustos günü düzenlenen ödül töreni öncesi gerçekleştirilen Yatırımcı Firmalar Paneli’nde, yatırım almak isteyen şirketlere yönelik yararlı bilgiler sunuldu. Kurumsal TV Kurucusu, Gazeteci ve Yazar Volkan Akı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak ise GirişimTürk Melek Yatırım Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Başak İlsulu, Turkven Private Equity Direktörü E. Göktekin Dinçerler, Doğan Holding Mali İşler Başkan Yardımcısı Dr. Murat Doğu ve Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt katıldı. Panel öncesinde ise İhsan Elgin tarafından, yurtdışında ve ülkemizde yatırımcı firmalar ekosisteminin değerlendirildiği ve yatırım almak isteyen firmalara önerilerin yer aldığı bir konuşma da gerçekleştirildi.

 

BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe’nin moderatörlüğünde İzi Kohen, Şahin Tulga ve İbrahim Özer’in katılımıyla gerçekleştirilen “Duayenler Paneli”nde ise bilişim sektörünün gelişimi ve Bilişim 500 Araştırması’nın bu gelişime katkıları değerlendirildi.

 

31 Aralık gününe kadar açık kalacak olan www.b500toren.com üzerindeki standların ziyarete açılmasının ardından, Bilişim 500 ödüllerinin dağıtım törenine geçildi. Bu törende açılış konuşmasını gerçekleştiren BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, şunları kaydetti: “Her zaman olduğu gibi bu yıl da Bilişim 500 yolculuğumuza danışma kurulumuzla birlikte başladık. Danışma kurulumuzdan çok değerli bilgi ve öneriler aldık. Bu doğrultuda Bilişim 500’ü, bilişim sektörünün yıldızlarının podyuma çıktığı bir Pazar yerine dönüştürdük. BTHABER Şirketler Grubu bünyesinde yer alan BThaber, M2S ve Bilişim Zirvesi’nin ortak çalışmaları sonucu ortaya çıkan Bilişim 500, sadece bizim veya sektörün değil, Türkiye’nin de önemli bir değeridir. Onun içindir ki BThaber ve Bilişim 500’e sahip çıkılmalı ve desteklenmelidir.

 

Sektörün her alanından önemli isimleri ve kurumları buluşturan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2019” ödül töreninin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul ve KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ve Kuika ve System Optima Başkanı Süreyya Ciliv gerçekleştirdi.  

 

Bilişim 500 Ödül Töreni konuk konuşmacısı Kuika ve System Optima Başkanı Süreyya Ciliv; Teknoloji dünyası ve iş dünyası değişiyor. Yeni dünya inanılmaz fırsatlar sunuyor. Bilgisayar, AR, VR, robotlar, makinalar, sensörler, giyilebilir bilgisayarlar ile bilgi buluta akıyor. Yeni dünyada mobil genişbant ile her yerde iletişim var. Gerekten bu ortam gelecekte büyük fırsatlar sunuyor ve pandemi döneminde de 10 yılda olacak gelişmeyi 4 ayda yaşadık. 5G ile bu daha da ileri gidecek ve gerçek zamanlı optimizasyonla daha akıllı sistemleri beraberinde getirecek. Pandemi dönemindeki gelişmelerle işini dijital ortama taşıyanlar değerlerini ikiye katladı. Teknoloji kullananlar her zaman ileri gidiyor. İş tarafında da teknolojiyi iyi kullanmak lazım ama kuralları da iyi uygulamak lazım. Müşteri odaklılık, müşteriye fayda ve fark sunmak önemli ve bunu iyi yaparsanız ortaya inanılmaz bir deneyim çıkıyor”dedi.

KoçSistem’in “Dijital Tören Sponsoru” olduğu Bilişim 500 Ödül Töreni’ndeki konuşmasında KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca;Geçirmekte olduğumuz bu süreçte, bugün yan yana olamasak da bizi bir araya getiren yine gelişmesine katkı verdiğimiz işimiz “teknoloji” oldu. Küresel pandemi, ülkelerin, kurumların, iş dünyasının hatta bireylere dijitalleşmenin ve dijitalleşmeye duyulan ihtiyacın artık “yaşamlarımızın tam merkezinde” olduğunu gösterdi. Sektörün temsilcileri olarak, teknoloji ile “insan için değer” yarattığımızı bir kez daha kanıtladık. Çünkü artık deneyimlerimizden biliyoruz ki; ‘Bilişim durursa hayat durur’” dedi.

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul konuşmasında, “Bu sene pandemi tüm dünyayı ve algılarımızı yapısal olarak değiştirdi. Bu hem ekonomi hem de bilişim sektörü açısından önemli. Bu süreçte karlılık, verimlilik ve bunlardan daha da önemlisi sürdürülebilirlik ile güvenlik daha da değer kazandı. Bu değişimle beraber kendi kendine yeterlilik değerli hale geldi. Bu da yerelleşme denen şeyin ne kadar kıymetli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bilişim sektörü, ihracattaki artıştan yararlanabilecek sektörlerden birisi olarak öne çıktı. İhracatla birlikte sektördeki istihdamın ve Ar-Ge’nin artması gerekiyor. Bunun için yatırım almak son derece kıymetli.

Bilişim şirketlerimiz stratejik ortaklık, satın alma veya birleşmeler yoluyla potansiyel müşterilerine bütünleşik, yalın fakat ölçekli teknolojik çözümler sunmak zorunda ayrıca stratejik planlarını makul ve anlaşılır şekilde kurgulayarak her an hazır olmaları gerekiyor. Son olarak da küresel olarak yaptıkları işin sektörünü her anlamda takip etmeliler. Gerekirse bilgiye yatırım yapmaları gerekiyor. Sadece bilgi almak değil vermek de gerekiyor. Bilişim 500 gibi bilgi veren çalışmaları desteklemeleri ve çok da mahrem olmayan bilgilerini paylaşmada mevcuttan daha cömert olmaları gerekiyor ki sektörü anlayabilelim” dedi.

 

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Bilişim şirketlerinin başarılarından büyük gurur duyuyoruz. Türkiye son yıllarda yerli ve milli teknolojileri ile adeta tarih yazıyor. Bilişim alanında faaliyet gösteren ve bu sektöre girecek potansiyel yatırımcılar ve hatta meslek seçimi yapan bilişim ile ilgili alanları kazanan gençlerimiz için altını çizmek istediğim bir husus var. Dünya genelinde bilişim alanındaki büyüme istatistikleri ülke ekonomileri büyüme oranlarının yaklaşık on katı. Dünya genelinde ekonomik büyüme ortalama son yıllarda 3,5 ve 4 yüzdesi arasında devam ederken bu oran gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık 4 ila 5 oranında, gelişmiş ülkelerde ise 22 civarında seyrediyor. Bakanlık olarak teknolojiye, dijitalleşmeye ve insan kaynağına yapılacak yatırımları çok önemsiyoruz bu kapsamda bazı araştırmalar yürütüyoruz.

Ülke olarak büyüme ve gelişme stratejimizin bazı bileşenleri için birçok çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu vizyon çerçevesinde öncelikle etkin rekabet ortamını tesis edilmesi teknolojik ürün ve alt yapının makul fiyatlarda erişilebilir olması, yerli üretimin desteklenmesi, siber güvenlik kapasitesinin geliştirilmesi ve büyük veri analitiği yapay zekâ ve makina öğrenmesi yoluyla katma değer oluşturulmasını önemsiyoruz. Bu saydığım konularda sektörün arz ve talep yönlü ihtiyaçlarını hedefleyen, geçmişten bugüne sürdürdüğümüz çalışmaları devam ettiriyoruz.” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç konuşmasında “Bilgi Teknolojileri harcamalarının 2020 yılında tahmini yüzde 5,1 düşüşle, 2,25 trilyon dolar düşmesi olması bekleniyor. Donanım, yazılım ve bilişim hizmetleri alanında düşüş öngörülmekle birlikte, altyapıya yönelik yüzde 3,8 büyüme tahmini yapılmakta. Hayatımızı, yaşam şeklimizi ve alışkanlıklarımızı etkileyen bu salgın, telekomünikasyon altyapısıyla birlikte dijital teknolojilerin kullanımının ne denli önemli olduğunu ve krizden çıkış için yeni fırsatlar doğurduğunu bize bir kez daha hatırlattı. Artık günümüzde şirketlerin yaşam döngüsü; inovasyona ve yenilikçi teknolojilere adaptasyona bağlı. Aksi takdirde rekabetçi olamıyoruz. Bu itibarla, yarının rekabetçi ekonomisinde bir güç olarak var olabilmek ve dijital dönüşüm alanında daha iyi ve daha dayanıklı bir işgücü piyasasını yeniden yapılandırabilmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Bilişim 500 sıralamasının farklı kategorilerinde yerini alan sektör temsilcilerimiz, bu çabanın en güzel örneğidir.

 

Teknolojiyi sadece tüketen değil üreten bir Türkiye olmak için, ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sloganıyla çıktığımız yolda, geliştirilmesini desteklediğimiz yerli ve milli teknolojilerin, başta kamu olacak şekilde tüm sektörlerde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Siber güvenlikte yerli ve milli çözümler geliştirmek olmazsa olmazlarımızdan. Hatta bu alanda çıtayı bir kademe daha yükseltip ‘Küresel ve Milli Çözümler’ hedefliyoruz.  

Güçlü ekonomiler için güçlü teknolojilerin önem kazandığı bir çağ başlıyor. Bugünden alacağımız önlemler ve atacağımız adımlar, yarının rekabetçi dünyasında teknolojiyi takip eden değil teknolojiye yön veren bir ülke olabilmemiz için oldukça önemlidir. Bu vesile ile dijital ekonominin hızla hayat bulması adına, Dijital Dönüşüm Ofisi olarak, bilişim sektörümüz tarafından yapılacak her bir çalışmanın destekçisi olacağımızı vurgular, Bilişim 500 sıralamasına giren tüm şirketlerimizi tebrik derim” dedi.

 

2019 yılı Bilişim 500 araştırmasına göre 500 şirketin toplam cirosu 133 milyar TL’ye ulaştı…

BThaber adına araştırmayı gerçekleştiren M2S Araştırma ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Özlem Unan’ın verdiği bilgilere göre; 2019 yılı Bilişim 500 araştırmasında 500 şirketin toplam cirosu 133 milyar TL’ye ulaştı. 25 şirketin yüzde 100’ün üzerinde büyüme gösterdiği şirketler arasında en yüksek büyüme oranı yüzde 344 olarak gerçekleşmiştir.  2018 yılına göre Bilişim 500 şirketlerinin toplam geliri TL bazında yüzde 11 büyümüştür. Dolar bazında gelirlerin yüzde 6 küçüldüğü sıralamada yer alan şirketlerin yüzde 30’u bir yatırımcı arayışındadır. Yatırımcı arayan şirketlerin yarıdan fazlası Türkiye merkezli üreticidir ve 16590 kişiyi bünyelerinde istihdam etmektedirler.  Yatırım arayan şirketlerin toplam cirosu ise 5,8 milyar TL’ye ulaşmıştır.

 

Törende bilişim sektörüne 35 yıl ve üzerinde emek veren Güngör Kaymak, Fethi Demir, Fikret Kavzak, Ali Suat Erduran, Süreyya Ciliv ve Murat Kasaroğlu’na “35 Yıl Emek” ödülleri takdim edildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da BThaber Gazetesi özel ödüller hazırladı. “BThaber Dostluk Ödülü” Tuncay Işık’a, “Teknolojiye Kadın Eli Ödülü” Zehra Öney’e teslim edildi.

 

Değişen ve gelişen kategori yapısıyla her şirketin kendi kulvarında yarıştığı, özel ödüllerle beraber toplam 99 ödülün her birine canlı bağlantı sağlanarak sahiplerini bulduğu törende; 11 Dağıtıcı, 24 Sistem Entegratörü ve İş Ortağı, 12 Uluslararası Üreticinin Türkiye Temsilcisi, 27 Türkiye Merkezli Üretici, 10 PLUS ve 6 adet Türkiye Ekonomisine Katkı Özel ödülleri verildi.

 

İLK 500 BİLİŞİM ŞİRKETİ TÜRKİYE 2019 ÖDÜLLERİ

 

DAĞITICI KATEGORİ ÖDÜLLERİ

 

DONANIM

YILIN AĞ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

PENTA TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN MOBİL TELEFON KATEGORİ BİRİNCİSİ

KVK TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN BASKI SİSTEMLERİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

PENTA TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR VE OEM ÜRÜNLERİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

PENTA TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN GÜVENLİK KAMERA DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

TESAN İLETİŞİM

DONANIM

YILIN BİLGİ GÜVENLİĞİ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOMTERA TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

TEKNOSA

DONANIM

YILIN DONANIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

TEKNOSA

YAZILIM

YILIN VERİ GÜVENLİĞİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

EXCLUSIVE NETWORKS

YAZILIM

YILIN YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

PENTA TEKNOLOJİ

 

YILIN DAĞITICI ANA KATEGORİ BİRİNCİSİ

İNDEKS BİLGİSAYAR

 

 

SİSTEM ENTEGRATÖRÜ VE İŞ ORTAĞI KATEGORİ ÖDÜLLERİ

 

DONANIM

YILIN AĞ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETAŞ

DONANIM

YILIN BASKI SİSTEMLERİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

ASELSANNET

DONANIM

YILIN MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR VE OEM ÜRÜNLERİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARTI VE ARTI TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN TELEKOMÜNİKASYON ALT YAPI DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETAŞ

DONANIM

YILIN GÜVENLİK KAMERA DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

SENSORMATIC

DONANIM

YILIN BİLGİ GÜVENLİĞİ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

DESTEL BİLİŞİM

DONANIM

YILIN GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

SİSTEM 9 MEDYA

DONANIM

YILIN VERİ YEDEKLEME VE DEPOLAMA DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

DONANIM

YILIN DONANIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

HİZMET

YILIN DANIŞMANLIK KATEGORİ BİRİNCİSİ

İNNOVA BİLİŞİM ÇÖZÜMLERİ

HİZMET

YILIN DIŞ KAYNAK KULLANIM HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

HAVELSAN

HİZMET

YILIN E-FATURA E-DEFTER E-ARŞİV HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

VBT BİLGİ TEKNOLOJİLERİ

HİZMET

YILIN KURULUM / BAKIM / DESTEK HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

HİZMET

YILIN BARINDIRMA YÖNETİM HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

HİZMET

YILIN BULUT HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

HİZMET

YILIN HİZMET KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

YAZILIM

YILIN MOBİL UYGULAMALAR KATEGORİ BİRİNCİSİ

İSBAK

YAZILIM

YILIN İŞ UYGULAMALARI KATEGORİ BİRİNCİSİ

İNNOVA BİLİŞİM ÇÖZÜMLERİ

YAZILIM

YILIN ERP YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

İNNOVA BİLİŞİM ÇÖZÜMLERİ

YAZILIM

YILIN VERİ GÜVENLİĞİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

BARİKAT İNTERNET GÜVENLİĞİ

YAZILIM

YILIN SEKTÖREL YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

HAVELSAN

YAZILIM

YILIN SANALLAŞTIRMA YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

YAZILIM

YILIN YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

HAVELSAN

 

YILIN SİSTEM ENTEGRATÖRÜ VE İŞ ORTAĞI ANA KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

 

 

 

 

 

ULUSLARARASI MERKEZLİ ÜRETİCİ / ÜRETİCİNİN TEMSİLCİSİ KATEGORİ ÖDÜLLERİ

 

DONANIM

YILIN BASKI SİSTEMLERİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KYOCERA BİLGİTAŞ

DONANIM

YILIN VERİ TOPLAMA DONANIMI (OT/VT) KATEGORİ BİRİNCİSİ

BİLKUR

DONANIM

YILIN DONANIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

NCR

HİZMET

YILIN DANIŞMANLIK KATEGORİ BİRİNCİSİ

SAP TÜRKİYE

HİZMET

YILIN KURULUM / BAKIM / DESTEK HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

SAP TÜRKİYE

HİZMET

YILIN HİZMET KATEGORİ BİRİNCİSİ

SAP TÜRKİYE

YAZILIM

YILIN İŞ UYGULAMALARI KATEGORİ BİRİNCİSİ

MICRO FOCUS

YAZILIM

YILIN VERİ GÜVENLİĞİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

STRATUS BİLİŞİM

YAZILIM

YILIN ERP YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ITELLIGENCE BİLGİ SİSTEMLERİ

YAZILIM

YILIN VERİ AMBARI VE İŞ ZEKASI YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ITELLIGENCE BİLGİ SİSTEMLERİ

YAZILIM

YILIN YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

ITELLIGENCE BİLGİ SİSTEMLERİ

 

YILIN ULUSLARARASI MERKEZLİ ÜRETİCİ / ÜRETİCİNİN TEMSİLCİSİ ANA KATEGORİ BİRİNCİSİ

VODAFONE

TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ KATEGORİ ÖDÜLLERİ

 

DONANIM

YILIN TABLET VE TAŞINABİLİR BİLGİSAYARLAR KATEGORİ BİRİNCİSİ

REEDER

DONANIM

YILIN GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

APRON TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN VERİ TOPLAMA DONANIMI (OT/VT) KATEGORİ BİRİNCİSİ

ASİS ELEKTRONİK

DONANIM

YILIN TELEKOMÜNİKASYON ALT YAPI DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

KAREL ELEKTRONİK

DONANIM

YILIN DONANIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

KAREL ELEKTRONİK

HİZMET

YILIN DANIŞMANLIK KATEGORİ BİRİNCİSİ

STM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ

HİZMET

YILIN ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

TURKCELL GLOBAL BİLGİ

HİZMET

YILIN KURULUM / BAKIM / DESTEK HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KVK TEKNİK SERVİS

HİZMET

YILIN DIŞ KAYNAK KULLANIM HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

ASSİSTT

HİZMET

YILIN E-FATURA E-DEFTER E-ARŞİV HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

LOGO YAZILIM

HİZMET

YILIN ERP YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

LOGO YAZILIM

HİZMET

YILIN BARINDIRMA YÖNETİM HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

RADORE

HİZMET

YILIN BULUT HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

LOGO YAZILIM

HİZMET

YILIN ALTERNATİF TELEKOM OPERATÖRÜ KATEGORİ BİRİNCİSİ

TURKNET

HİZMET

YILIN İNTERNET HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

TÜRK TELEKOM

HİZMET

YILIN HİZMET KATEGORİ BİRİNCİSİ

TÜRK TELEKOM

YAZILIM

YILIN MOBİL UYGULAMALAR KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARVENTO

YAZILIM

YILIN İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

BİLİN YAZILIM

YAZILIM

YILIN DOKÜMAN ARŞİV YÖNETİM YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

EMFA YAZILIM

YAZILIM

YILIN CRM YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

İDEA TEKNOLOJİ

YAZILIM

YILIN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETCAD

YAZILIM

YILIN VERİ GÜVENLİĞİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

KRON

YAZILIM

YILIN İŞ UYGULAMALARI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ODC İŞ ÇÖZÜMLERİ

YAZILIM

YILIN VERİ AMBARI VE İŞ ZEKASI YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

OBASE BİLGİSAYAR

YAZILIM

YILIN SEKTÖREL YAZILIM BİRİNCİSİ

STM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ

YAZILIM

YILIN YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

STM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ

 

YILIN TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ ANA KATEGORİ BİRİNCİSİ

TURKCELL

       

 

 

 

 

BİLİŞİM 500 PLUS

 

 

YILIN KGK KATEGORİ BİRİNCİSİ

İNFORM ELEKTRONİK

 

YILIN 3 YAŞINDAN KÜÇÜK EN HIZLI BÜYÜYEN KATEGORİ BİRİNCİSİ

GRID GROUP TEKNOLOJİ

 

YILIN SAVUNMA SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

STM SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ

 

YILIN FİNANS SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

SOFTTECH

 

YILIN TARIM SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

TARNET

 

YILIN SAĞLIK SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

AKGÜN BİLGİSAYAR

 

YILIN TURİZM SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

HİTİT BİLGİSAYAR

 

YILIN YAPAY ZEKA KATEGORİ BİRİNCİSİ

EMFA YAZILIM

 

YILIN SON 1 YILDA EN HIZLI BÜYÜYEN KATEGORİ BİRİNCİSİ

ALTİS TEKNOLOJİ

 

YILIN SON 3 YILDA EN HIZLI BÜYÜYEN KATEGORİ BİRİNCİSİ

BİLKOM BİLİŞİM

 

 

TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI ÖZEL ÖDÜLLERİ

 

 

YILIN AR-GE YATIRIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

HAVELSAN

 

YILIN SİSTEM ENTEGRATÖRÜ VE İŞ ORTAĞI - IOT VE M2M KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETAŞ

 

YILIN TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ - IOT VE M2M KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARVENTO

 

YILIN DONANIM İHRACATI KATEGORİ BİRİNCİSİ

CORNING OPTİK İLETİŞİM

 

YILIN HİZMET İHRACATI KATEGORİ BİRİNCİSİ

SİGMA TELEKOM

 

YILIN YAZILIM İHRACATI KATEGORİ BİRİNCİSİ

EKİN TEKNOLOJİ

Recep YAZGANRecep YAZGAN