Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-03-2017 10:54   Güncelleme : 15-03-2017 10:54

Ziraat Odası Başkanları Salıpazarı’nda Toplandı

​Salıpazarı Ziraat Odasındaki toplantıya Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergin, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslanlara, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper ve Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç katıldı.

Ziraat Odası Başkanları Salıpazarı’nda Toplandı

İki saat süren ve çiftçilerin sorunlarının konuşulduğu toplantıda tarım ve fındıktaki sorunlarla ilgili bakanlarla ve siyaset kurumlarıyla görüşme kararı alındı.

Toplantıda konuşan Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy “Başta 2B Arazilerinin çiftçiler için problem olduğu, bir an önce konu ile alakalı çalışmaların hızlanması gerektiği ifade edildi. Tapusuz arazilerde Gübre almakta zorluk çeken çiftçilerin bulunduğunu söyleyen Ersoy “Sorunun bir an önce çözülmesi için atılması gereken adımların hızla atılması gerekir. Zira mağdur olan çiftçilerimiz var.

 Serbest piyasada oluşan fındık fiyatı üreticiyi memnun etmiyor diyen Ersoy , “Fındıkta fiyat düşüşü bir türlü engellenemiyor. Rekoltenin önce ki yıllara göre düşük olmasına rağmen fındık fiyatında ki düşüşün nedenlerini anlamakta güçlük çekiyoruz.” dedi.

adminadmin