Bilişim
Giriş Tarihi : 05-09-2015 18:30   Güncelleme : 05-09-2015 18:30

1. Ulusal Bitki Biyolojisi Kongresi

BOLU (AA) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Flora Araştırmaları Derneğince düzenlenen "1

1. Ulusal Bitki Biyolojisi Kongresi

BOLU (AA) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Flora Araştırmaları Derneğince düzenlenen "1. Ulusal Bitki Biyolojisi Kongresi"nde bu alandaki son gelişmeler masaya yatırılacak.

AİBÜ Kongre Merkezinde 2-4 Eylül tarihlerinde çeşitli üniversitelerden 375 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek kongrede bilim adamları, çalışmalarını paylaşarak görüş alışverişinde bulunacak.

 AİBÜ Fen Edebiyat Fakülyesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Babaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 senede bir yapılan biyoloji kongrelerinin yetersiz kalması nedeniyle biyolojinin alt kollarıyla ilgili kongreler düzenlenmesi kararı alındığını, bu alandaki ilk toplantı için de kendisinin talip olduğunu anlattı. 

Babaç, kongreye bitki bilimiyle ilgilenen çok sayıda akademisyenin katılacağını dile getirerek, "Bilim adamları çalışmalarını anlatacak, tartışacak ve dünyada yapılan çalışmaları da görüşerek aralarında paralellik var mı yok mu konusu tespit edilecek. Aynı zamanda öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışmaları da olacak" şeklinde konuştu.

adminadmin