Güncel
Giriş Tarihi : 13-01-2015 16:00   Güncelleme : 13-01-2015 16:00

Amasya'da TKDK projeleri değerlendirildi

AMASYA (AA) - Amasya'da, Tarım ve Kırsal Kakınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) projeleri değerlendirildi

Amasya'da TKDK projeleri değerlendirildi

AMASYA (AA) - Amasya'da, Tarım ve Kırsal Kakınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) projeleri değerlendirildi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, toplantıda yaptığı konuşmada, Amasya'da yaşayanların büyük çoğunluğunun geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi.

İldeki istihdam oranlarına bakıldığında tarım ve hayvancılık sektöründe çalışanların payının oldukça yüksek olduğunu ifade eden Çomaktekin, bu sektörlerin mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılıkta kullanılan teçhizatların sürekli değiştiğini, işçi sayısı düşerken makinenin daha fazla devreye girdiğini vurgulayan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Böylesine önemli bir noktada TKDK'nın devreye girerek, bu alanda çalışanlara destekte bulunması oldukça anlamlı. 2014 yılında başaralı işlere imza attılar. Kırsal kalkınma bir bütün olarak sağlandığı takdirde il ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Kırsaldaki insanların doğdukları, büyüdükleri yerde geçimlerini sağlayacak şekilde politikalar uyguladığınız zaman, çok sayıda vatandaşımızın da göç etmesini engellemiş oluyorsunuz."

Çomaktekin TKDK çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Toplantıya Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

 
adminadmin