Fikir
Giriş Tarihi : 28-09-2020 09:58   Güncelleme : 28-09-2020 09:58

Belediye Başkanı Sevgilisinin Heykelini Yaptırmış!

Haftalardır, kendisinden iş isteyen kadına meclis üyesi iki kişiyle birlikte tecavüz eden Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ı konuşuyoruz.

Belediye Başkanı Sevgilisinin Heykelini Yaptırmış!

Ve neredeyse her gün mide bulandıran yeni gelişmeler ortalığa pislik gibi saçılıyor.

Olayı bugüne kadar İstanbul'dan takip ediyordum, dayanamadım atladığım gibi Didim'e geldim. Yöre halkının anlattıkları ve gözümle gördüğüm bazı şeyler "Bu kadarı affınıza sığınarak söylüyorum ki porno filmlerinde bile olmaz" dedirtiyor.

Önce şu detayı vereyim.

Yoğun baskılar sonucu adliyeye ifade vermeye davet edilen Didim Belediye Başkanı bir önceki ifadesinde, "Videodaki kişi ben değilim" demişti. Ancak avukatının uyarısı üzerine geçtiğimiz hafta tekrar adliyeye giden Başkan Atabay bu kez, "Görüntüdeki benim ama görüntüdeki kadın Türkiye'nin konuştuğu kadın değil" diyerek ifade değiştirdi.

Yani bir başka kadınla toplu seks skandalı yaşadığını kabul etti.

Peki ama Başkan Atabay'ın görüntülerde toplu seks yaptığı kadın kim? Türkiye bunu pek konuşmadı ve o kadının ismi özellikle gözden kaçırıldı.

O kadının kim olduğunu ben söyleyeyim.

 

O kadın, kısa süre içinde belediyedeki rant çarkından faydalanarak 50 milyonluk servete konduğu iddia edilen, Öznur adında bir belediye başkan yardımcısı. İşin iğrenç boyutu bununla bitmiyor. Öznur isimli kadının kocasının da bu ilişkiden haberdar olduğu iddia ediliyor.

Gelelim Didim izlenimlerine.

İlçeye geldiğimde bana, "Belediye Başkanı kent meydanına daha önce sevgilisi olduğu bir kadının heykelini diktirdi" dediler. Kulaklarıma inanamadım ve heykelin olduğu yere gittim.

Söylenenler tamamen doğru.

Başkan Atabay, bundan birkaç yıl önce evliyken ilişki kurduğu Elif isminde bir kadının heykelini Atakum bölgesindeki sahile diktirmiş.

Diktirmiş ama Didim halkının tepkisini çekmemek için de "Bu Medusa heykeli" demiş. Heykelin bildiğimiz Medusa ile uzaktan yakından ilgisi yok. Başkan'ın eski sevgilisinin bir fotoğrafını getirdiler. Baktım, heykel ile fotoğraftaki kadın birbirinin kopyası.

Durun daha, durun!

Durun çünkü kepazelik bununla da bitmiyor. Bir başka vatandaş, "Süleyman Bey, başkanımız Akbük bölgesindeki sahile daha fecaat bir heykel diktirdi. Sözde balık heykeli deniliyor ama balığın testisleri var ve balıktan çok erkek organına benziyor" dedi.

Ben bir kez daha şok!

Hadi bi de bu ilginç balığı görelim dedim. Yahu vallahi de billahi de inanamazsınız. İddia sahipleri yüzde yüz haklı çıktı iyi mi!

 

Başkan sözüm ona bir balık heykeli yaptırmış ama heykel daha çok affınıza sığınıyorum, başka bir şeye benziyor.

Ancak bu kadar yazabiliyorum, anlayın beni.

Sahilden gelip geçenler, "Bu kadar kepazelik olmaz, yetti artık" diyerek balık heykelin testislerini kırıp çöpe atmış. Geriye ucube bir görüntü kalmış, o görüntüyü de YouTube kanalımda yayınladım.

İlçesinde kanun ve nizam tanımayan başkan hakkında iki elin parmaklarından fazla yolsuzluk ve usulsüzlük dosyası var. Kendisine haraç vermeyen, rüşvet vermeyen otellere ceza üstüne ceza yağdırıyor.

Bu cezaları ödemeyen otellerin ruhsatlarını iptal ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı otellere ruhsat verilmesi talimatı göndermesine rağmen ruhsat vermemekte ayak diretiyor. Hakkındaki haberlerden sonra çeşitli STK'ları arayıp, "Bana desteğe gelmezseniz, bana güvendiğinizi deklare etmezseniz sizinle uğraşırım" diye tehditler savuruyor.

Ortaya çıkan rezillikten sonra Başkan Atabay'ın ne yaptığını sordum. Evindeyken gözaltına alınma riski yaşamamak için belediyede ya da başka adreslerde kaldığı söylendi.

Şunu size samimiyetle söyleyeyim!

Bölgede konuştuğum CHP'li ya da başka partili herkes, Başkan'ın görevden alınmasını beklediklerini söylüyor. "Bu kadar rezillikten, bu kadar namussuzluktan sonra hala görevde kalacaksa adalete, devlete yazıklar olsun" diye yorumlar yapılıyor.

Dünyanın herhangi bir yerinde bu işlerin yarısını yapan birini koltuğunda oturtmazlar. Ama ortaya bu kadar pislik saçılmışken Başkan Atabay nasıl koltuğunda oturabiliyor?

İşte onu sizin gibi ben de anlamıyorum.

Süleyman ÖZIŞIK – Türkiye Gazetesi

Recep YAZGANRecep YAZGAN