Siyaset
Giriş Tarihi : 26-03-2021 07:16   Güncelleme : 26-03-2021 07:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yatırımcılara Çağrı

Hafta başında yüzde 7'nin üzerinde değer kaybına uğrayan ve dün kayıplarını telafi etmeye başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,76 değer kazanarak 1.401,67 puana yükseldi. BIST 100 endeksi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında 1.405,00 puanın üzerini test etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yatırımcılara Çağrı

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 2,95, holding endeksi yüzde 2,84 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,81 ile orman, kağıt, basım, tek gerileyen ise yüzde 5,70 ile metal ana, sanayi oldu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Erdoğan, AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde, "Son birkaç gündür piyasalardaki dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, potansiyelini kesinlikle yansıtmıyor. Ekonomideki reform programımızın politikalarını ve takvimini ilan ettik. Vakit, daha çok çalışma, üretme ve hedeflerimize yürüme vaktidir. Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunuyorum." açıklamalarında bulundu.

 

TEPKİ ALIMLARI GÜÇLENDİ

Analistler, stop-loss (zarar kes) emirlerinin azalmasıyla pay piyasalarının dengelendiğini, dün sert düşüş kaydeden banka hisselerinin de bugün yükselişe geçmesiyle tepki alımlarının güçlendiğini ifade etti.

 

Öğleden sonra ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının gündemin odağında bulunduğunu aktaran analistler, veri tarafında ABD'de açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişlerinin izleneceğini söyledi.

 

DOLARDA SON DURUM

Gün içinde tekrardan 8 TL seviyesine kadar yükselen dolar 7,95 TL seviyesine geriledi. Euro ise 9,40 TL'den el değiştiriyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN