Güncel
Giriş Tarihi : 21-11-2014 14:30   Güncelleme : 21-11-2014 14:30

GTSO üyelerine, TKDK hibe desteği bilgilendirmesi yapıldı

GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü'nce, oda üyelerine yönelik hibe destek tanıtım toplantısı düzenlendi

GTSO üyelerine, TKDK hibe desteği bilgilendirmesi yapıldı

GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü'nce, oda üyelerine yönelik hibe destek tanıtım toplantısı düzenlendi.

GTSO salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan oda yönetim kurulu başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, TKDK'nin önemli hibe desteklerinde bulunduğunu söyledi.

Giresunlu yatırımcıların TKDK hibelerinden mutlaka yararlanması gerektiğini vurgulayan Çakırmelikoğlu, "TKDK 10 Kasım 2014 tarihi ile itibariyle 13. çağrısını gerçekleştirdi. 10 Ocak - 12 Şubat 2015 tarihleri arasında proje kabulleri yapılacak. Kırsal turizm, kültür balıkçılığı tesisleri, et, süt, meyve ve sebzenin işlenmesi ile pazarlanması ve fındık, çay, bal gibi yerel ürünlerin geliştirilmesi alanlarında yüzde 50 gibi çok ciddi destekler söz konusu. Giresunlu yatırımcılar için kaçırılmayacak bir fırsat. Mutlaka bu hibe desteğinden yararlanmalıyız" dedi.

GTSO olarak yatırımcıların her zaman yanında olduklarını ifade eden Çakırmelikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Giresun'da daha fazla yatırım gerçekleşmesi için mücadele ediyoruz. İlimize bir çivi çakmanın mücadelesini verecek her kişi ve işletmeye destek olacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Bölge yaylalarında turizm altyapısı dikkat çekiyor, bizim ise konaklama tesisi ve restoran işletmeciliğinde ciddi yatırımlara ihtiyacımız var. Bu tesisleri devletimizin yüzde 50’si hibe olarak verilecek bu programlardan yapmamız mümkündür."

Toplantıda TKDK uzmanlarınca GTSO üyelerine 13. çağrı kapsamında sağlanacak hibe destekleriyle ilgili bilgi verildi. 

adminadmin