Güncel
Giriş Tarihi : 22-01-2019 12:00   Güncelleme : 22-01-2019 12:00

MHP'nin Seçim Sloganı Belli Oldu!

​MHP, 31 Mart yerel seçimlerinin kampanya sloganını "Beka için milli karar, Cumhur için istikrar" olarak belirledi.

MHP'nin Seçim Sloganı Belli Oldu!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın partisinin seçim sloganlarını açıkladı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde, “Beka içim millî karar, cumhur için istikrar” ana sloganının belirlendiğini belirten Yalçın, “Sağduyunun birlikteliği, cumhur ittifakı” ve “Türkiye ehline emanet” sloganlarının da kullanılacağını ifade etti.

Yalçın’ın yazılı açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Cumhur İttifakı’nın temel mantık ve prensibini partilerin kendi siyasi çıkarları değil millî öncelikler ve devletin bekası teşkil etmiştir. “Millî öncelikler ve beka” tercihinin içinde elbette sadece bu kavramların kelime anlamını aşan zengin kıymet hükümleri ve hassasiyetler yer almaktadır. Bunların içinde aidiyet duygusu, mensubiyet şuuru, maşeri vicdan, istikrar, millî şeref ve haysiyetin korunması, millî değerlerimizin muhafazası, din ve vicdan hürriyeti, inançlara saygı gibi daha nice etkenler sayılabilir. MHP, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin kampanya stratejisini bu doğrultuda hazırlamış, kampanya konsepti olarak da “Beka içim millî karar, cumhur için istikrar” temel sloganını belirlemiştir. Bu ana temanın yanı sıra “Sağduyunun birlikteliği, cumhur ittifakı” ve “Türkiye ehline emanet” gibi tali sloganlarda seçim sathı mahallinde kullanılacaktır.

İTTİFAKIN BAŞARISINDA MHP’NİN ROLÜ

Bilindiği gibi MHP gibi köklü fikir ve dava partilerinde bağlılık, mensubiyet ve aidiyet daima belirleyici faktördür. Türk toplumunun çoğunluğunda da sosyolojik olarak aidiyet olgusu önemli yer tutmaktadır. Bu itibarla MHP seçmeni hangi seçimlerde olursa olsun, adaydan çok partisinin politikalarına, tutarlılığına, duruşuna, kurumsal kimliğine oy vermektedir. Şimdi buna bir de Cumhur İttifakı faktörü eklenmiştir. Cumhur İttifakı’nın başarısındaki etkin MHP rolü, mensuplarımızın hafızasına kazınmıştır.

Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran’da gerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekse Milletvekili Genel Seçimleri’nde yakaladığı başarı, elde ettiği imkân ve kuvvet, klasik seçmen temayülünün değişimi açısından da tayin edici olmuştur. “Birlikten kuvvet doğar.” prensibi bu sayede politikada da tecelli etmiştir. Böylece kamuoyunda ittifakla seçime gitmekten büyük fayda ve yarar elde edileceği kanaati hâsıl olmuştur. Bunun devamı açısından iki parti arasındaki mutabakatın korunmasına yönelik seçmen eğiliminin yerel seçimlerde de sandığa yansıması sürpriz olmayacaktır.

ÜÇÜNCÜ EVRESİNE GİREN CUMHURİYET

Kampanya ekipleri, 81 ilde faaliyette bulunmak üzere bütün yurt sathında sahada olacaklar, il başkanlarımızla koordineli olarak çalışacaklardır. Görevlendirilen arkadaşlarımız, gönüllü Ülküdaşlarımızla beraber gece gündüz demeden sahada olacaktır. Tarihin hafıza kaybına tahammülü olmadığı, geçmişte yaşanan acıların unutulmasının geleceğimizi kararttığı aziz milletimize sabır ve kararlılıkla anlatılacaktır. “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür.” sözünün millî iradenin 31 Mart’taki tecellisine gölge düşürmemesi için şimdiden kolları sıvayan MHP teşkilatları, üçüncü evresine giren Cumhuriyet’imizin temel prensiplerinin ve kazanımlarının muhafazası için 31 Mart Yerel Seçimlerinin taşıdığı değeri olanca gücüyle halka anlatmaya gayret edecektir.

 

adminadmin