Eğitim
Giriş Tarihi : 22-12-2021 15:37   Güncelleme : 22-12-2021 15:37

Samsun Üniversitesi Samsunlu İletişimcileri Ağırladı!

Samsun Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi (İTY) Sektör Söyleşileri kapsamında televizyon haberciliğinin tecrübeli isimlerini ağırladı.

Samsun Üniversitesi Samsunlu İletişimcileri Ağırladı!

Samsun Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü tarafından Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Samsun Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğretim elemanları, A Haber Bölge Müdürü Mahmut Erdoğan, Televizyoncu Hilal Gamze Çakır ve öğrenciler katıldı.

 

İlk olarak konuşan A Haber Bölge Müdürü Mahmut Erdoğan, "Haber yapılan konularla ilgili farklı bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Buna paralel olarak kendinizi geliştirmeniz Televizyon haberciliğinde nitelikli olabilmek için haber yapacağınız konu ile ilgili önceden bilgi sahibi olmanız gerekir. Üniversite hayatında hocalarınız tarafından verilen eğitimin ne işe yarayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bunun yanında yabancı dil bu meslek için çok önemli. Vaktiniz varken yabancı dilinizi geliştirmeniz size meslekte değer katacaktır. Hayatınızdaki kırılma anlarını iyi keşfederek ona göre hareket etmeniz gerekiyor. Bütün bunlarla birlikte sabır gerektiren bir mesleği icra edecek olduğunuzu unutmayın. Yerelde çalışmanız yerine, ben sizin daha ulusal ve uluslararası yerlerde görev almanız taraftarıyım. Şansınızı denemek için hedefinizi yüksek tutun. Daha büyük projelere yönelin" dedi.

 

Suriye'deki tecrübelerini de paylaşan Mahmut Erdoğan, "Hiçbir haber hayatınızdan önemli değil. Özellikle savaş alanında daha iyi görüntü alabilmek için kendinizi riske atmamanız gerektiğini Suriye'den aktardığım haberlerde gördüm" ifadelerini kullandı.

 

Meslekte bu işin eğitimini almanın önemine değinen Hilal Gamze Çakır ise, okulda alınan eğitimin yanında çeşitli programları da öğrenmenin faydalarına dikkat çekti. Bütün bunlara ek olarak " Kendinizi geliştirmek için kimseden bir şey beklemenize gerek yok. Kameranın arkasını biliyorsanız ilerlemeniz daha kolay olacaktır. Ve asla pes etmeyin" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN