Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-12-2021 13:11   Güncelleme : 27-12-2021 13:11

Samsun'da Covid-19 aşılaması durma noktasına geldi

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılamasının adeta durma noktasına geldiği uyarısında bulunması akıllara hemen sınır komşumuz olan Ordu ilinin nasıl oluyor da aylardır aşılamada birinci olduğu sorusunu getirdi.

Samsun'da Covid-19 aşılaması durma noktasına geldi

 

Oruç, "Bazı ilçelerimizde günlük aşı sayımızın 30’un altına düştüğü günler oluyor" diyerek durumun vehametini ortaya koymuştu.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni vaka sayılarını ve aşılama oranını gösteren tabloya göre Ordu, yüzde 81,5 oranla Türkiye’de en fazla aşılamanın yapıldığı il olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın paylaşımına göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranlarını paylaştığı tabloda en çok aşılama yapılan il olarak, yüzde 81,5 oranla Ordu’yu gösterdi.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü de yapmış olan Ordu Sağlık İl Müdürü Müstafa Kasapoğlu, en son Samsun’da 2019 yılın Ağustos ayına kadar Samsun Halk Sağlık Müdürü olarak görev yapmıştı.

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’un, Samsun halkının duyarsız olduğu fikrine kapılmadan evvel Ordu Sağlık İl Müdürü ile istişare yaparak Samsun’da da aşılama oranlarının artırması bekleniyor.

Diğer yandan hafta sonları Samsun’a gelen Ordu Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu’nun da uzun süredir çok düşük seyreden Samsun’daki aşılama işine bir el atması ve Ordu’da bu işi nasıl başardığının sırrını Samsun ile paylaşması sağlığımız açışından çok iyi ve yerinde olacağı düşünülüyor.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN