Siyaset
Giriş Tarihi : 18-06-2021 12:02   Güncelleme : 18-06-2021 12:02

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül "Ülkemizde Siyasi Atmosfer Çok Gergin"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kurucular kurulu toplantısı öncesi yaptığı basın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül

TEMEL İLKEMİZ KOLTUK PEŞİNDE KOŞMAK DEĞİL

Yılların tecrübesi ile önümüzdeki seçimlere hazırlanıyoruz. Temel ilkemiz; ülkemizin mutluluğu, ülkemizin gelişmesi, bütün milletimizin mutluluğu… Koltuk peşinde koşup, ilkeleri ve düşünceleri bir tarafta bırakmak değil. İlkeleri için, yemin edenler o ilkelerine sonsuza dek sahip çıkmalıdır. Yemin ve söz, TDP’nin vicdanıdır. Hedefimiz ise, partimizin düşüncelerini ülkemizle buluşturmaktır.

 

TÜRK SİYASET TARİHİNİN EN HIZLI TEŞKİLATLANAN PARTİSİ

TDP, Türk siyaset tarihinin en hızlı teşkilatlanan demokratik kitle partisidir. Daha güçlüyüz, daha huzurluyuz, daha da yükseleceğiz. Amacımız; güçlü teşkilatlarımızla, siyasi rakipleri geride bırakmak, yarışta en önde olmaktır. İlkelerimizden taviz vermeden, hedeflerimizden en ufak bir sapma göstermeden, vicdanlı, tutarlı, özgüven içerisinde siyasi çalışmamızı sürdürüyoruz.

 

ÜLKEMİZDE SİYASİ ATMOSFER GERGİN

Türkiye’nin her yerinde, her yöresinde, caddelerinde, sokaklarında, büyük bir hevesle, partimizi yurttaşlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Ülkemizde şu anda siyasi atmosfer gergin, ekonomi tablosu karamsar, toplumsal denge giderek bozuldu. Ülkemizin sorunları büyüktür, ülkemiz her alanda yıpranmıştır bu yıpranmayı TDP değiştirecektir.

 

Maalesef yurttaşlarımız, çaresizdir, üzgündür. Yoksulluk, işsizlik, ekonomik sıkıntılar karşısında son derece mutsuzdur ama artık çare var çare TDP…

TDP, her geçen gün büyüyor, gücüne güç katıyor, hedefine büyük bir heyecanla, emin adımlarla ilerliyor.

 

60’A YAKIN İLİ 5 BUÇUK AYDA KURDUK

Çok değerli basın mensupları 60’a yakın ili, sadece 5 ayda kurmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İl başkanlarım, ilçe başkanlarım ve tüm kurucularım Cumhuriyet Tarihinin en demokratik kurultayının hazırlıklarına başladık. Çok kısa sürede vardığımız bu muhteşem başarı için Genel Merkezimize, kurucularıma, Teşkilat Başkanlarıma kocaman teşekkür ediyorum. Şimdi sıra Temmuz ayında il kongrelerimizde, daha sonra büyük kurultayımızı yapacağız.

 

İKTİDARDAN MÜHRÜ TESLİM ALACAK GÖLGE BAKANLARIMIZ

Kurultayımızda tutarlı, dinamik, enerjik, partimizin ilkelerini iktidara taşıyacak vicdanlı, merhametli, partimizin ilkelerine inanan kadrolarımızı kurultayımızın takdirine sunacağız.

Kurultaydan sonra iktidardan mührü teslim alacak gölge bakanlarımızı kamuoyumuzla buluşturacağız…

Yapılan kamuoyu yoklamalarında halkımız kime oy vereceğiz diyordu, iktidardan memnun değildi, her ankette %18-22 kararsız oy çıkması bunun deliliydi…

Şimdi, gelinen noktada artık kararsızlık yok artık yüzen oy yok, artık TDP var…

Tam donanımlı, tecrübeli kadrolarımız ile ilk seçimde Allah’ımın izniyle ve yeter artık diyen yurttaşlarımızın oylarıyla, seçimlerde büyük başarı kazanacağımıza inanıyorum…

 

TÜZÜĞÜMÜZ, TÜRKİYE’NİN EN DEMOKRATİK TÜZÜĞÜDÜR

TDP, bizden önce kurulan birçok partinin önünde gözükmektedir bu sonuç için kurucularıma, teşkilat başkanlarıma, tüm partili arkadaşlarıma ve bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Sorumluluğumuz ağır, ülkemizi inşallah biz yöneteceğiz, sevgili yol arkadaşlarım, değerli basın mensupları; tüzüğümüz, Türkiye’nin en demokratik tüzüğüdür.

Siyasete sevgi ve zerafet dilini getiren, ırk, dil, din ayrımından söz edilmesini bile disiplin suçu sayan, tek partidir…

Ülkemizin TDP’ye, TDP gibi düşünen yöneticilere ihtiyacı var ve nihayet 20 yıldır ilk defa iktidarın bir alternatifi var artık halkımızın sığınacak bir limanı var…

TDP, kimsesizlerin kimsesi, ezilenlerin sesidir, TDP göreve hazırdır…

 

KAYNAK: HABER7

Recep YAZGANRecep YAZGAN