Güncel
Giriş Tarihi : 29-09-2015 12:55   Güncelleme : 29-09-2015 12:55

TKDK Trabzon’da Yatırımcılara Destek Olmayı Sürdürüyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, yatırımcının yanında olmaya devam ediyor

TKDK Trabzon’da Yatırımcılara Destek Olmayı Sürdürüyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, yatırımcının yanında olmaya devam ediyor.
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 11. Başvuru Çağrı döneminde Kırsal Turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan, girişimci Levent Erkuloğlu, Kaşüstü’ne nezih bir restoran kazandırdı. Erkuloğlu, geniş bir kitleye hitap ettiklerini, bölgede bulunan otellerin, kamu kurumlarının ve iş merkezlerinin farklı müşteri profilleri barındırdığını, bir süre önce açtıkları işletmelerinin açıldıktan kısa bir süre sonra tercih edilen bir mekan haline geldiğini belirtti. Erkuloğlu, yoğun talebi karşılayabilmek için TKDK uzmanlarının da yönlendirmesi ile 13. Başvuru Çağrı döneminde bir proje daha sunarak, tesisinde kapasite artırımına gittiğini söyledi. Erkuloğlu, “Trabzon’a AB standartlarında bir restoran kazandırmanın mutluluğu içindeyim. Bu projenin her aşamasında bizden desteğini esirgemeyen tüm TKDK çalışanlarına Şansal Bey nezdinde teşekkür ediyorum” dedi.
TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise, gerçekleştirdiği tesis ziyaretinde, Trabzon’da Kırsal Turizm alt tedbiri altında, şimdiye kadar 44 proje ile destek vermek üzere sözleşme imzalandığını, bunların 14’ünün tamamlanarak ödemesinin gerçekleştirildiğini, devam eden tesislerde tamamlandığında KDV muafiyeti ile birlikte ilimize 43 milyon 846 bin liralık destek vereceklerini kaydetti. Aydoğdu, “Biz kredi değil hibe veriyoruz” ifadelerini kullandı.
IPARD 2 olarak adlandırılan yeni programın uygulanmaya başlanması ile beraber, kırsal turizm alt tedbirinde yüzde 50 olan hibe miktarının yüzde 65’e yükseleceğini ve yüzde 18 KDV muafiyetiyle birlikte, destek miktarının muazzam rakamları bulacağını dile getiren Aydoğdu, “Hayallerini gerçekleştirmek isteyen tüm girişimcileri kurumumuza bekliyoruz” diye konuştu.
adminadmin