Siyaset
Giriş Tarihi : 24-05-2023 13:30   Güncelleme : 24-05-2023 13:30

HÜDA PAR’dan Meral Akşener’e suç duyurusu!

HÜDA PAR, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

HÜDA PAR’dan Meral Akşener’e suç duyurusu!

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Partimize yönelik sarfettiği çirkin, ahlak sınırlarını aşan, siyasi olgunluğa yakışmayan ve bir siyasetçinin sahip olması gereken asgari nezaketi ihlal eden hakaretleri sebebiyle Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

NE OLMUŞTU?

Meral Akşener, dün katıldığı Habertürk canlı yayınında, HÜDA PAR’ın programında yer alan 'kadınların sahiplendirilmesi' ifadesine şu sözlerle tepki göstermişti:

"Kadını sahiplendirmekten bahsediyorlar. Hayvan mıyız biz? Sahiplendirilen kadın ya bu ne demek? Şimdi küfredeceğim, dangalak diyeyim hadi. Seni sahiplendirelim? Öyle bir adamsın demek ki? Böyle bir durum olabilir mi?”

Hüda Parti programında şu ifade yer alıyor.

 

"Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir."

 

Bu cümleden, "kadınların sahiplendirilmesi" çıkarımını yapmak çok doğru değildir. Zira bu ifade, varisi olmayanların bırakacağı mirasın yalnız yaşayan kadınların korunması için kullanılabileceğini belirtilmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN