Genel
Giriş Tarihi : 06-07-2017 11:14   Güncelleme : 06-07-2017 11:14

CarrefourSA Alışverişlerinin Lezzet Molası: Lezzet Arası

CarrefourSA Alışverişlerinin Lezzet Molası: Lezzet Arası

CarrefourSA Alışverişlerinin Lezzet Molası: Lezzet Arası

CarrefourSA hipermarketlerinin “Lezzet Arası” restoran zincirinin ilk şubesi Marmara Forum AVM’deki Merter CarrefourSA Hiper’de açıldı. Menüsünde ünlü şef Vedat Başaran imzasını taşıyan Lezzet Arası’nda, CarrefourSA müşterileri aldıkları gıdaları aşçılar ile birlikte deneyimleme fırsatı da yaşıyor.

CarrefourSA Hiper’lerin Lezzet Arası restoranı, Marmara Forum AVM’deki Merter CarrefourSA Hiper’de 31 Mart 2017 tarihinde açıldı. 100 kişilik kapasiteye sahip restoranın menüsü ünlü şef Vedat Başaran tarafından hazırlandı. Pide, pizza, et, balık gibi farklı lezzet seçenekleri olan restoran müşterileri, aldıkları bir gıdayı içeride aşçılar ile pişirme deneyimi de yaşıyor. İlk şubesi İstanbul Merter’de açılan Lezzet Arası, sadece CarrefourSA hipermarket konseptlerinde hayata geçiriliyor. 

Vedat Başaran kimdir?

Ailesi şarkütericilik ve manavcılık yapmış olan Vedat Başaran’ın çocukluğu yiyeceklerin içinde geçti. Turizmi seven ve gastronomi alanında yeterli eğitim alanı bulunmayan bir dönemde Uludağ Üniversitesi Otelcilik ve Turizm Yüksek Okulu’nu bitiren Başaran, Kraliyet Akademisi’nin sınavlarına tabi olan West London College’da eğitim aldı ve eğitimini tamamladıktan sonra 1 yıl aşçı hocalığı yaptı. Siyasi liderlerin menülerini hazırlayan dünyaca ünlü bir şef olan Başaran, uzun yıllarını Osmanlı mutfak kültürüne adadı ve bu alanda araştırmalar yaptı. Osmanlı mutfağından unutulmuş lezzetleri gün ışığına çıkaran Vedat Başaran, uluslararası arenada Osmanlı mutfağının tanıtımını üstlendi ve kısa sürede yurtdışında da tanındı. Başaran’ın aşçılığının yanında gastronomi uzmanlığı da bulunuyor.

Lezzet Arası dekorasyonunda Vedat Başaran imzası

Lezzet Arası restoranlarının dekorasyonundan menüsüne kadar birçok detay şef Vedat Başaran ile birlikte planlandı. Türkiye’de ve dünyada öne çıkan lezzetlere yer veren Lezzet Arası’nın konukları alışveriş arasında; bonfile tabağı, cevizli penne, ton balıklı pizza, dürüm, tavuk şinitzel, lazanya, kıymalı makarna gibi daha birçok lezzeti keşfedebiliyor.

Lezzet Arası deneyimi yaşamak için Marmara Forum AVM’deki Merter CarrefourSA hipermarketini; pratik yemek tarifleri, mutfağınızın püf noktaları ve güzellik sırları için CarrefourSA bloğu nelazimsacarrefoursa.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

adminadmin