Siyaset
Giriş Tarihi : 30-05-2017 10:03   Güncelleme : 30-05-2017 10:03

Erdoğan: 180 günlük programı Haziran Sonunda Başlatacağız

180 günlük bir program hazırlayacaklarını ve bu programın Haziran ayı sonu itibariyle başlayacağını belirten Erdoğan, "Milletimizin her bir ferdine şükran borçluyuz. Bu borcu ancak demokraside ve ekonomide yapacağımız yeni reformlarla milletimizin beklentilerine cevap vererek ödeyebiliriz' dedi.

Erdoğan: 180 günlük programı Haziran Sonunda Başlatacağız

BAKANLARIMIZDAN 180 GÜNLÜK BİR ÇALIŞMA PROGRAMI HAZIRLAMALARINI BEKLİYORUM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan ilk MKYK ve MYK toplantılarının ardından parti organları, MKYK üyeleri, bakanlar ve aileleri iftarda bir araya geldi. Yönetim sistemi değişikliğinin ardından millete verilen sözlerin yerine getirilmesi için hiçbir bahane ve engel kalmadığını kaydeden Erdoğan, “Bundan sonraki ilk seçim yılı olan 2019'a kadar yoğun ve netice almaya yönelik bir program uygulamaya mecburuz. İlk etapta bakanlarımızdan 180 günlük bir çalışma programı hazırlamalarını bekliyorum. Bu çalışma iktidara ilk geldiğimiz günlerdeki gibi 100 günlük programımız benzeri, doğrudan milletimizin günlük hayatına dokunan, meselelerin çözümüne yönelik pratik teklifleri içermelidir. Bu bizim aynı zamanda bir yol haritamız olacak. Aynı şekilde partimizin de teşkilatlarımızla ilgili çalışmaları tamamlayıp seçim hazırlıklarına başlaması gerekiyor. Bu yılsonuna kadar biz tüm il, ilçe, belde yönetimlerini yenileme durumundayız. Adeta bir metal eskimesi görüyorum. Bu değişikliği yapmaya mecburuz. Belediyelerimizde ne gibi eksikler var, şikayetler nedir, bunların üzerine gitmemiz gerekiyor. Bir ekip burada, bir ekip Cumhurbaşkanlığında oluşturacağız. Bu ekiplerle çok yoğun bir kontrol mekanizmasını çalıştıracağız. Aldığımız şikayetleri neticeye ulaştırmamız gerekiyor' şeklinde konuştu.

180 GÜNLÜK PROGRAMI HAZİRAN AYI SONU İTİBARİYLE BAŞLATACAĞIZ 

Önce 180 günlük bir program hazırlayacaklarını ve bu programın Haziran ayı sonu itibariyle başlayacağını belirten Erdoğan, "Pek çok ülkenin çeyrek yüzyılda, yarım yüzyılda yaşamadığı hadiseyi biz 3 yıla sığdırdık. Milletimiz her birinde farklı yöntemlerin ve örgütlerin ön planda olduğu bu saldırıların hepsinde yanımızda yer aldı. Sürekli teyakkuz halinde tuttuğumuz milli reflekslerin de en küçük bir rehavete meydan vermedikleri için milletimizin her bir ferdine şükran borçluyuz. 

Bu borcu ancak demokraside ve ekonomide yapacağımız yeni reformlarla milletimizin beklentilerine cevap vererek ödeyebiliriz. Üst üste pek çok fedakarlık talep ettiğimiz milletimizi rahatlatacak bir programı süratle hazırlayıp hayata geçirmek mecburiyetindeyiz.

Bunun için milletimizin karşısına ilk etapta 180 günlük, ikinci aşamada ise 2019'a kadar olan dönemi kapsayacak daha derinlikli bir eylem planı ile çıkacağız. 2023 hedeflerimizin provası mahiyetindeki bu çalışmaları kararlılıkla yürüteceğiz. Bölgemizin merkezinde olduğu küresel yeniden yapılanma sürecinde karşımıza çıkacak sınamaları güçlü şekilde karşılayabilmemiz için bu dönemi çok iyi değerlendirmemiz şart. Zamanımız az ama işimiz çok. Bunun için tek bir gün, saat dahi kaybetmeden gündemimizdeki meselelere yoğunlaşmalıyız. 180 günlük programı Haziran ayı sonu itibariyle başlatacağız. Hazırlık için yeteri kadar zaman var. Şuanda içinde bulunduğumuz Ramazan'ın bereketinden istifade etmeyi ihmal etmeyelim. Özellikle ana kademeye, kadın kollarına, gençlik kollarına, özellikle ricada bulunuyorum, aman artık işi hafife almayacağız. Türkiye'de tüm siyasi hareketlerin gıpta ile baktığı bir çalışmayı biz ülkemizde sergileyeceğiz' ifadelerini kullandı. 

SİLAHLAR ÜZERİNE BETON DÖKÜLENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadeleye değinerek “Yanı başımızda gecekondu devleti kurma hayali yaşayan terör örgütlerine göz açtırmıyoruz. Savaş baltaları topraktan geri çıkmasın, o silahların üzerine beton dökülene kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek' diye konuştu.

GECEKONDU DEVLETİ KURMA HAYALİ KURAN TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÖZ AÇTIRMIYORUZ

Türkiye’nin küresel ekonomik kriz dalgalanmalarını en az zararla geçirdiğini ve Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ifade eden Yıldırım terörle mücadeleye de değinerek “Yanı başımızda gecekondu devleti kurma hayali yaşayan terör örgütlerine göz açtırmıyoruz. Savaş baltaları topraktan geri çıkmasın, o silahların üzerine beton dökülene kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Farklı kılıklarla faaliyet gösteren terör örgütlerinin kış operasyonlarıyla belini kırdık' dedi.

MAĞDURİYETLER İÇİN KOMİSYON OLUŞTURDUK

FETÖ ile mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlara da işaret eden Yıldırım, “Devlet içinde yerleşen bu paralel çeteyi hukuk içerisinde tamamen tasfiye ediyoruz. Buradaki ölçümüz merhamet değil, adaletle iş görmektir. Bu konuyla ilgili devam eden yargılamalar konusunda bazı haddi aşan açıklamalara da ne yazık ki şahit oluyoruz. Kimse FETÖ ile olan mücadeleyi içi boş ithamlarla sulandırma gayreti içerisine girmesin. Bağımsız ve tarafsız mahkemelerde hukuk içerisinde yargılamalar devam ediyor, devam edecek. İddia edilen mağduriyetler için de yine hukuki anlamda karar verecek komisyon oluşturup, üyelerini belirledik' diye konuştu.

 

adminadmin