Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-05-2020 13:47   Güncelleme : 05-05-2020 13:47

Modern Köleliğin Sonu

Modern Köleliğin Sonu

Yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu dönem insanlık tarihinde bambaşka özellikleri ile ön plana çıkacaktır. Bediüzzaman Said Nursi’nin “Malikiyet ve Serbestiyet Devri” adını verdiği bu yeni çağın en önemli özelliği; ücretli sistemin azalarak yerine özel mülkiyet ve hürriyetin geçmesidir.

Bu konuda yıllardan beri çalışma yapıyorum. Yayınlamış olduğum eserlerde “İnsanların esir olmak istemediği gibi ücretli olmak da istemeyeceği” noktasından hareket ederek yeni bir dönemin parametrelerini ortaya koymaya çalışıyorum.

Son bir haftada öylesine ilginç olaylar yaşadım ki; bana göre en az 20-30 yıl sonra geleceğini zannettiğim bu dönemin aslında çok yakın bir zamanda ortaya çıkacağı gerçeği ile yüzleşmiş oldum.

Birisi bana deseydi ki; “Vehbi bir kitap yazıp dünyanın en büyük yayıncı kuruluşlarından birinde yayınlayacaksın” Elbette inanmaz bu temenninin boş bir hayalden ibaret olduğunu söylerdim. Çünkü böyle bir kitap basıp yayınlamak için binlerce dolar para ödemem gerektiğini söylerdim.

Fakat kazın ayağı hiç de öyle değilmiş. Dile kolay gelecek ama bu inanılmaz süreci 3 gün içerisinde ve bir kuruş (buna bir sent desek daha doğru olacak) ödemeden gerçekleştirdim. Nasıl mı oldu? İşte dilerseniz bunun hikayesini dinleyin ve artık “paran kadar konuşursun!” sözünün hiçbir anlamının kalmadığını anlayın.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN