Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-03-2018 12:58   Güncelleme : 13-03-2018 12:58

Panik yok!

Panik yok! Panik yaparsak ve elimizdeki oyuncuları sosyal medyadaki mantık ile iddia ve bahis gibi çirkin ve mesnetsiz şeyler ile suçlar, yıpratırsak tabiri caizse ırmağı geçmişken dere de boğuluruz.

Panik yok!

Bu maçta kalecimiz o iki topu çıkarsa ki çok rahat çıkacak toptu bugün bunları konuşmuyor olacaktık. Ama kalecinin o ilk goldeki çıkışı gibi bir çıkış ben hiç görmedim. Sırt üstü yüzücülerin havuza atlaması  gibi topa çıkmak nasıl bir şey anlayamadım.

Ama bir gerçek var ki takım sahaya rakibi küçümseyerek çıkmıştı. Ve öyle de maçı bitirdi.

Bura da hocayı da oyuncuları da ancak maçı ciddiye almadılar diye eleştirebiliriz aksi bir iddia haksızlık olur.

Ne ümitlerle gitmiştik Gaziantep’e. Bir hafta önce matematiksel olarak ta küme düşen rakibimiz PAF takımı kadrosu ile onurlu bir şekilde sahaya çıkıp mücadele ediyordu.

 Biz ise kavuştuğumuz huzur ve herkesin istediği Besim Durmuş hoca ile birde Elazığspor gibi son dönemin formda ekibine doğru dürüst pozisyon bile vermeden yenmişken düşmüş! Antep’e mi takılacağız düşüncesi bizi yıktı.

Oysa geçen haftaki yazımda Antep maçının zor geçebileceğini, Gaziantep’in Balıkesir maçını izlediğimi, çok dikkatli olmamız gerektiğini yazmıştım. Korktuğum başıma geldi.

Herkesin herkesi yenebildiği bir sezonda kimin düşeceğini takımların son bölümdeki performansları belli edecek. Her ihtimalin gerçekleşebileceği görülebiliyor.

İyi dediğiniz takım bozguna uğradığı gibi düşmüş diye düşünülen takımın kalecisinin golü ile düşme hattından kurtuldum diyen Denizlispor düşme hattının altına itilebiliyor.

Ve yırttı diye düşündüğümüz Samsunspor küme düşmüş ve herkesin fark attığı bir takıma hem de öne geçmişken birbirinin kopyası iki gol ile yenilebiliyor.

 Hiç hesapta olmayan bir takım bile küme düşebilir ama maalesef ki bu Samsunspor da olabilir.

Çok dikkatli olmalıyız, çok sakin ve sabırlı olmalıyız bir maçı kaybetsek bile dağılıp kırmızı kart ya da sarı kart cezası durumuna düşmemeliyiz.

Zaten sınırlı olan kadromuzu maksimum verim ile diri tutmalıyız. 

Gaziantep maçını alsak işimiz daha kolay olacaktı ama biz hiç rahat bir sezon geçiremiyoruz.

Heyecan yoksa bizde yokuz der gibi biz de heyecanı sürdürüyoruz. Bu haftaki Bolu maçı bizim takımımızın Antep yıkımını nasıl atlatacağını ve geleceğimize dair ipuçları verecektir.

Her zaman yazıyoruz yine aynı durum olacak, bu takım küme de kalacaksa sahada ki oyunculara itici güç olan taraftarın desteği ile olacaktır.

Onun için bu zor günlerde mutlaka takıma sahip çıkmak gerekiyor.

 Ve söylediğimiz sözlerin nelere mal olabileceğini de iyi düşünmek zorundayız.

Adnan Öz

adminadmin