Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-12-2019 09:06   Güncelleme : 12-12-2019 09:06

Samsunspor Divanından kamuoyu açıklaması;İçişleri bakanı gerekeni yapmalıdır!

Samsunspor Divan Kurulu, geçen Pazar günü oynanan Yeni Çorumspor maçı öncesi Samsunspor taraftarlarına güvenlik güçlerince uygulanan acımasız ve ölçüsüz güvenlik uygulamasını kınayan bir açıklama yaptı.

Samsunspor Divanından kamuoyu açıklaması;İçişleri bakanı gerekeni yapmalıdır!

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yeni Çorumspor Başkanı adına da üzüldüğümüzü belirtmek isteriz. Özür dileyebilmek de adamlık ister. Sıkıntı statlarda güvenlik sağlama adına halkına eziyet eden güvenlik güçlerindedir. Keşke güvenlik güçleri hatalı taraftar varsa onları ayırıp suçsuz çoluk çocuğa bu acıyı yaşatmasalardı. O Vali ve Emniyet Müdürü gerekeni yapmamışsa ve bugün dahi yapmıyorsa, İçişleri Bakanı gerekeni yapmalıdır. Eğer o da yapmazsa, söylenecek söz, eskilerin deyimi ile “Kadıyı, kadıya mı şikayet edeceğiz” olacaktır.

Maç sırasında tribünlerde ve oyuncular arasında bir olay olmadığına göre asıl zarar gören Yeni Çorumspor ve Yılport Samsunspor camiası olmuştur. Polisin şiddetine uğrayan Samsunspor taraftarına geçmiş olsun diyor, Fatih Özcan’a da teşekkür ediyoruz.

Bir başkanın kendi kentinde bu duruma düşürülmesi de çok acı. Özellikle bu tür taraftarlara yönelik şiddet olaylarının hiçbir kentimizde olmamasını, taraftarlarında hiç bir tahrike alet olarak takımlarını sıkıntıya sokmamasını diliyoruz.

adminadmin