Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-09-2023 12:13

Samsun TSO LGBT Propagandasına Alet Oldu

Türkiye Ticaret ve Sanayi Odalarının 19’unda yer alan AB Bilgi Merkezleri’nin 10 tanesinde Avrupa Filmleri Haftası düzenleniyor.

Samsun TSO LGBT Propagandasına Alet Oldu

Ücretsiz yapılan gösterimler AB tarafından destekleniyor.

Aralarında Samsun’un da olduğu 10 ildeki gösterimlerde ilk sırada yer alan ‘Amber’le Çıkmak’ adlı film açıkça eşcinselliğin propagandasını yaptığı ortaya çıktı.

Avrupa Birliği üye devletlerinin Türkiye büyükelçilikleri ve AB Delegasyonu tarafından seçilen 16 film, ticaret ve sanayi odalarının ev sahipliğinde ücretsiz gösterime girdi.

İlk sırada yer alan “Amber'le Çıkmak” adlı film 17 yaşındaki iki gencin cinsel yönelimlerini “özgürce” yaşama isteklerine odaklanıyor.

Filmin afişlerinde de LGBT’nin sembolü haline gelen gökkuşağı renkleri kullanıldı.

SAMSUN’DA DA GÖSTERİME GİRECEK FİLMLER

Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonu ile Samsun’da gerçekleştirilen Avrupa Filmleri Haftası’nda ilk gün Litvanya yapımı, “Koşucu” adlı film gösterime girdi.

Samsun’da österime girecek olan filmler AB üyesi ülkelerin Türkiye büyükelçilikleri ve AB delegasyonu tarafından seçilen ve 28 Eylül tarihine kadar gösterimde olacak filmler ise söyle:

Avusturya’dan “Oskar ve Lilli / Oskar & Lilli”, Belçika’dan “Molenbeek’in Tanrıları / Gods of Molenbeek”, Bulgaristan’dan “Sonsuz Bahçe / The Infinite Garden”, Estonya’dan “Eczacı Melchior / Melchior the Apothecary”, Finlandiya’dan “Aurora”, Fransa’dan “En Başarılı Prodüksiyon / The Big Hit”, Almanya’dan “Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı / Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush”, İrlanda’dan “Amber’le Çıkmak / Dating Amber”, İtalya’dan “İyiyim / Io Sto Bene”, Letonya’dan “Evlilik Hayatım / My Love Affair with Marriage”, Malta’dan “Luzzu”, Hollanda’dan “Vahşi Amsterdam / Wild Amsterdam”, Polonya’dan “Bir Daha Asla Kar Yağmayacak / Never Gonna Show Again”, İspanya’dan “Kız Öğrenciler / Schoolgirls” ve İsveç’ten “Faili Meçhul / Cold Case Hammarskjöld.”

Türkiye’de 10 şehirde düzenlenen Avrupa Filmleri Haftası, Ankara, Eskişehir, Trabzon ve İzmir’den sonra, Samsun’la birlikte eş zamanlı olarak Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne ve Mersin’de de başladı.

adminadmin