Güncel
Giriş Tarihi : 05-03-2015 15:30   Güncelleme : 05-03-2015 15:30

KTÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden AA'ya ziyaret

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3

KTÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden AA'ya ziyaret

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencileri, "Ajans Haberciliği" dersi kapsamında Anadolu Ajansı (AA) Trabzon Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ajans haberciliğine kapsamında kurumun yapısı ve işleyişi ile haber kriterleri ve çalışma koşullarına ilişkin Bölge Müdürü Murat Paksoy'dan bilgi alan öğrenciler,  daha sonra bölge muhabirlerine haber toplama ve yazma konularında sorular yöneltti.

Kurumun haber dili ve teknikleri ile ulusal medyanın çalışma koşulları hakkında bilgi alan öğrencilere eşlik eden Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı ve üniversitenin "Ajans Haberciliği" dersi eğitmeni Murat Taşkın da Türkiye'nin en önemli medya kuruluşlarından Anadolu Ajansı'nın haberciliğin iyi yapıldığı yer olduğunu söyledi.

Haberin toplanma aşamasından yazımına kadar yapılanları fakülte dışında bu işin yapıldığı yerde görmek isteyen öğrencilerle böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini anlatan Taşkın, "Öğrencilerimizin daha donanımlı hale gelmesini amaçlıyoruz. Bunun için derslerimizi hem okulda hem de basın kuruluşlarında yapmayı tercih ediyoruz" dedi.

Taşkın, konuşmaların ardından AA yetkililerine teşekkür etti.

adminadmin