Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-02-2019 15:51   Güncelleme : 18-02-2019 15:51

Dursun Ali Tökel Samsun’da!

Dursun Ali Tökel, Dost Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (DOSTDER), “İslam Ahlak ve Estetiği” programının konuğu olarak Samsun’a geliyor.

Dursun Ali Tökel Samsun’da!

DOSTDER, geçen sene başlattığı “İslam Ahlak ve Estetik” program serisinin bu seneki konferanslarını Samsun kamuoyunun yakından tanıdığı ve teveccüh gösterdiği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf  Üniversitesi’nden Dursun Ali Tökel ile sürdürüyor.

Konferans, 22 Şubat 2019 Cuma akşamı saat 18.00’de, DOSTDER Aliya İzzetbegoviç Konferans Salonu’nda,  "Güzelliğin Peşinde: Allah Güzeldir, Güzeli Sever" başlığıyla gerçekleşecek.

Ne Olmuştu?

DOSTDER, geçen sene seri halinde gerçekleştirdiği konferansların başlığını "İslam Ahlak ve Estetiği" olarak belirlemiş, bu başlık ile Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil ÜÇER, Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU, Dr. Necdet SUBAŞI, Prof. Dr. Nabi AVCI, Beşir AYVAZOĞLU ve Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’i ağırlamıştı. Bu sene de İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Mustafa Özel ile konferanslarını sürdürmüştü.

Dursun Ali Tökel Kimdir?

1962 Yılında Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Amasya ve Samsun şehirlerinde farklı yerlerde tamamladı. 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne kaydoldu ve adı geçen bölümü 1987 yılında tamamladı. 1987-1991 yılları arasında Bolu-Mengen; Tokat-Çamlıbel; Samsun-Alaçam şehirlerinde anadolu lisesi, ortaokul, lise öğretmenliği yaptı.

1992 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak girdi ve bu bölümde 1994 yılında Futûhî Dîvânı: Metin-İnceleme-Sözlük adlı eserle Yüksek lisansını; 1998 yılında da Divan Şiirinde Mitolojik Unsurlar: Şahıslar Mitolojisi adıyla doktorasını bitirdi. 1999 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinden 2015 yılında emekli oldu. Temmuz 2015 tarihinde İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Halen aynı fakültede çalışıyor.

adminadmin