Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-01-2019 14:12   Güncelleme : 14-01-2019 14:15

İHH Samsun Kadın Kollarından Gazze’ye tekerlekli sandalye!

İHH Samsun Kadın Kollarından Gazze’ye tekerlekli sandalye!

İHH Samsun Şubesi Kadın Kolları ile İHH Ayvacık Şubesi Gazze'de engelleri kaldırmak için harekete geçti.

İHH Samsun Şubesi Kadın kolları ile İHH Ayvacık Şubesi’nin düzenlediği kahvaltı programından elde edilen gelir ile Gazze'de engellilere tekerlekli sandalye hediye edecek.

ACİL AMELİYAT BEKLEYEN HASTA VAR

İsrail ablukası sebebiyle Gazze’de hayatın çeşitli alanlarında tam bir çöküş yaşanıyor.

Nüfus yoğunluğu açısından neredeyse dünyanın en kalabalık bölgesi olan Gazze’nin 1948’de 60 bin olan nüfusu 2003’te 500 bine, bugün ise yaklaşık 2 milyona ulaştı.

İsrail işgali sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalarak Gazze’ye sığınan Filistinlilerin oluşturduğu bu nüfus yoğunluğu, Gazze’deki insani krizi derinleştiren en büyük neden.

Gazze’ye elektrik verilemiyor, hastaneler düzgün çalışamıyor. Sanayi işlemiyor. Şu anda 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hasta var. İlaç yok, tıbbı malzeme yok, gıda yok. 12 yıldır insanlar işgalci İsrail devleti baskısı ve saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gazze adeta açık bir cezaevi. İnsanlar sessizce katledilmeye devam ediyor. Dünya sessiz… İsrail saldırıları sonucu insanlar, ya hayatlarını kaybediyor ya da sakat kalıyorlar.

Gazze’de saldırlar sonucu sakat kalan ve engelliler için gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım kampanyası Türkiye çapında devam ediyor.

 

 

adminadmin