Gündem
Giriş Tarihi : 03-04-2019 10:17   Güncelleme : 03-04-2019 10:17

Örgütlü Oy Çalmışlar

AK Parti İstanbul’un 39, Ankara’nın 25 ilçesinde usulsüzleri belgeleyerek yeniden sayım için YSK’ya başvurdu. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ise, “Sandık başında bir hata olmuş” diyerek itirafta bulundu.

Örgütlü Oy Çalmışlar

31 Mart Mahalli İdareleri Seçimleri Türk siyasi tarihinin en büyük skandallarından birine sahne oldu. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda AK Parti’nin güçlü olduğu yerlerde 319 bin 500 oyun geçersiz sayıldığı tespit edilirken, Binali Yıldırım lehine kullanılan binlerce oyun kaydırma yoluyla CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun hanesine yazıldığı belgelendi. AK Parti, İstanbul’un 39 ilçesinde tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçeleriyle başvurdu.

“MEMURLAR DA İŞİN İÇİNDE”

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, önemli açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım’a ait 2 bin 675 oyun 0 olarak yazıldığını tespit ettiklerini belirten Şenocak, “Burada bu işi hangi memurlar, neye dayanarak yapıyorsa bunlar üzerinde de gerekli hukuki noktadaki, ne yapılması gerekiyorsa bu süreç içerisinde yakın olarak takip edeceğiz” dedi.

“GEÇERSİZ OYLAR SAYILSIN”

Geçersiz oylarında yeniden sayılmasını istediklerini aktaran Şenocak, “319 bin 578 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız. Bu yeni durumda zarfın içindeki bir pusulanın eksikliği ya da fazlalığı nedeniyle binlerce oyun geçersiz olması durumuyla karşı karşıyayız. Demokrasilerde asıl olan şeffaflıktır. İBB Meclis Üyeliği seçim sonucunda Cumhur İttifakı 180, Millet İttifakı 130 olarak görülmesi şaibe oluşturmaktadır” değerlendirmesini yaptı.

İTİRAF ETTİ!

Öte yandan AK Parti’nin usulsüzlük tespitlerini doğrulayan itiraf, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi. Kaftancıoğlu, “Sandık başında bir hata olmuş ve fark edilmiş düzeltilmiş” dedi.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin