CeHaPe’nin günâh galerisinden, satırbaşları!.. /1

Ali KAYIKÇI

08-05-2018 12:57

* “Eski Van Milletvekili merhum İbrahim Arvas Bey anlatmıştı. Lozan’ın gizli protokollerinde şu maddeler varmış: :  1- Hilâfet kaldırılacak; 2- Şeriat yasaklanacak; 3-Türkiye İslâm’dan ve İslâm dünyâsından uzaklaştırılacak.”   (Mehmed Şevket Eygi-Millî Gazete; 26.02.2017, s. 3)

Saygıdeğer Okuyucularımız!..

 Eski “Babıâli’de Sabah”, “Bugün” ve “Büyük Gazete” gibi yayınlar ile “Bedir Yayınevi”nin de “Sahibi” olan ve şimdilerde ulaştığı “85 yaş”ına rağmen “kalemi” elinden bırakmayan, hâlen daha da “Millî Gazete”de günlük yazmaya devam eden “Üstâd Gazeteci Yazar M. Şevket Eygi”, geçtiğimiz Pazar günkü yazısında aynen şunları söylemektedir:

“Kemalistlerin hatalarını, yanlışlıklarını, densizliklerini, dinsizliklerini, zulümlerini, insan haklarına aykırı icraatlarını, ezânı yasaklamalarını, Ayasofya’yı kapatmalarını, İstiklâl Mahkemeleri cinayetlerini; yazmaya sıralamaya kalksak, bin sayfalık büyük bir kitap olur.” (Bkz: Millî Gazete-06.05.2018, s. 5)

“Üstâd Eygi”nin; yukarıya “serlevha” hâlinde aldığımız tarihî bir tespiti yanında, bu sözü de “CeHaPe”nin dünü ve bugünü hakkında elbette ki pek çok şey ifade etmekte ve O’nun hâli ve geleceğine dair siyasî ve sosyal icraatları hakkında bilgiler vermektedir. 

Üstâd”ın dediği gibi, öyle “bin sayfalık büyük bir kitap” olmasa da, yıllar içerisinde “CeHaPe” hakkında derlediğimiz ve O’nu doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren bâzı bilgileri, “satırbaşları hâlinde şöylece bir bilgilerinize sunalım istedik. Ortaya, aşağıdaki tablo çıktı. Birlikte okuyoruz:

* “(Her şeyi) yaratan Rabbinin adıyla oku!.. O keremine nihayet olmayan Rabbindir. Ki, kalemle yazı yazmayı öğreten O’dur… İnsana bilmediği şeyleri O öğretti.”  (Kur’ân-ı Kerîm; Alâk Sûresi; âyet 1, 3, 4-5)

*   “Asra yemin olsun ki, insan mutlak bir hüsranda; ancak, îmân edip sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hep hakkı tavsiye edenler ve               sabrı tavsiye edenler müstesna!”    (Kur’ân-ı Kerîm-Asr Sûresi;  âyet: 1-3)

*  “…Allah’ın insanları birbiriyle önlemesi olmasaydı, yeryüzü mutlaka bozulup gitmişti.” (Kur’ân-ı Kerîm; Bakara Sûresi, âyet 251’den) 

*  “Sakın hâinlerin savunucusu olma!..” (Kur’ân-ı Kerîm; Nisâ Sûresi, âyet 103 ve 105’den)                                                                                                                                            

*  “Sakın yeryüzünde fesâd çıkarma. Doğrusu Allah, fesâd çıkaranları sevmez.” (Kur’ân-ı Kerîm; Kasas Sûresi, âyet 77’den)

*  “…yeryüzünde fesâd çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da bulundukları yerden başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyâda onlar için bir zillettir. Âhirette ise onlar için büyük bir azab vardır.”  (Kur’ân-ı Kerîm; Mâide Sûresi, âyet 33’den)

  * “Doğru yol gösterildikten sonra Peygamber aleyhisselâma uymayan ve îmânda ve amelde mü’minlerden ayrılan kimseyi küfr ve irtidâdda bırakır ve Cehennem’e atarız. O Cehennem, çok kötü bir yerdir.” (Kur’ân-ı Kerîm; Nisâ Sûresi, âyet 104)

*   “Ey îmân edenler; Yahûdî ve Hıristiyanları dost edinmeyin! Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zâlimler topluluğunu doğruya iletmez.” (Kur’ân-ı Kerîm; Mâide Sûresi, âyet: 51)

* “Mü’minler, mü’minleri bırakıp kâfirleri velî (dost) edinmesinler. Kim böyle yaparsa,  Allah ile ilişiğini kesmiş olur.”,  “Ey îmân edenler! Eğer kitap verilenlerden herhangi bir gruba uyarsanız, sizi îmânınızdan çevirirler, kâfir ederler!.  , “Ey îmân edenler!  Sizden olmayanları dost edinmeyin! Sizi şaşırtmakta kusur etmezler, işlerinizin sarpa sarmasını arzu ederler. Görmüyor musunuz buğzları ağızlarından taşmakta. Sinelerinin gizlediği ise daha büyüktür. İşte size âyetleri açıkça bildirdik, eğer akl ederseniz.”   (Kur’ân-ı Kerîm; Âl-i İmrân Sûresi, âyet 28, 100, 118)

*   “Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahûdîler ve ne de Hıristiyanlar, asla senden râzı olmazlar.”  (Kur’ân-ı Kerîm; Bakara Sûresi, âyet: 120’den)

*   “Zulmedenlere meyletmeyin (yakınlık göstermeyin) ki, size ateş dokunur ve Allah’tan başka dostlarınız da yoktur, sonra kurtulamazsınız”  ( Kur’ân-ı Kerîm; Hûd Sûresi, âyet 113)

*   “Onlara, ‘Kâfirlere inanmayınız!’ dediğim hâlde, onlar kâfirlerin sözleri ile hareket ediyorlar. Şeytân onları aldatıyor.” (Kur’ân-ı Kerîm; Nisâ Sûresi, âyet 59)

*  “Onlar sağır, dilsiz ve kördür, bu hâllerinden dönüp îmân etmezler!” (Kur’ân-ı Kerîm;  Bakara Sûresi, âyet 18)              

* “Kalbleri var, ama anlamazlar; gözleri var, ama görmezler; kulakları var, ama işitmezler. İşte bunlar hayvan gibidir, hattâ daha da aşağıdır.”, “Onları doğru yola çağırsan işitmezler. Sana bakarlar, ama görmezler.” (Kur’ân-ı Kerîm;  Araf Sûresi, âyet 179, 198)                                                                                                                                                                                        

*  “İşte biz böylece, kazandıkları günâhlardan dolayı zâlimlerin bir kısmını, diğer bir kısmına dost yaparız.”, “…Şu muhakkak ki, zâlimler felâh bulmazlar (kurtuluşa/muratlarına ermezler).” (Kur’ân-ı Kerîm; En’âm Sûresi, âyet 129, 137’den)            

*  “El vahdetü rahmetün ve’l-fırkatü azabün (Birlikte râhmet, ayrılıkta azâb vardır)”, “Allahü teâlâya Cebrâil aleyhisselâm gibi ibâdet etseniz, mü’minleri, Allah için sevmedikçe ve kâfirlere ve mürtetlere, Allah için düşmanlık etmedikçe, hiç birisi kabul olmaz.”,  “Münâfığın alâmeti üçtür: 1-Konuştuğu zaman yalan söyler…”  (Hz. Muhammed “sallallahü aleyhi vesellem”)

“Allahü teâlâdan bana ulaşan her musîbette, Cenâb-ı Hakk’ın üç nimeti olduğunu gördüm. 1’inci nimet, musîbetin dindarlığımda meydana gelmeyişi idi. 2’ncisi, daha fazla olmayışıydı. 3’sü ise, Allahü teâlânın o musîbete karşı vaat ettiği mükâfattır. Ben de ona bakıyordum.” (Hz. Ömer r. anh)

*   “Küçük günâha devam eden büyük günâha, büyük günâha devam, küfüre (îmânsızlığa, inançsızlığa) götürür.” (Îmâm-ı Rabbânî “k. sirruh”)

*   “Hiçbir kimse yoktur ki, dostu ve düşmanı olmasın. Mademki böyledir, o hâlde Allahü teâlâya ibâdet edenlerle beraber bulun, onları sev!” (İmâm-ı Şâfiî “rahmetullahî aleyh”)

*  “Kötülere acımak, iyilere zulümdür. Zâlimleri affetmek, mazlumlara zulmetmektir.”  (Şeyh Sâdi Şirazî)

*   “Her günâh affedilebilir. Her günâhın cezâsı, muhakkak dünyâda verilmeyebilir, âhirete de kalabilir. Ama zalimin cezâsı hem dünyâda, hem âhirette verilmedikçe ölmez.” (Hüseyin Hilmi Işık “r. aleyh”-Sohbetler)                             

“Hakiki bir Müslüman, samimi bir mü’min; hiçbir zaman anarşiye ve bozgunculuğa taraftar olmaz.”  Said Nursî  (r. aleyh)

*  “İyilik yapmak iyidir. Fakat en tehlikelisi, kötülüğe alet olmaktır.” (Dr. Enver Ören; Sohbetler-14.11.1993)

*   “Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın!.. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın!..” (Şeyh Edebali’nin Orhan Gâzi’ye Vâsiyetinden)

* “Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı, okuma-yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Devrimin temel gayelerinden biri, yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslam dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı. Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik. Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı.”  (İsmet İnönü- Hatıralar, c. 2. S. 223)

  * “Artık 1935’teyiz. On iki senelik bir müddet zarfında, yeni Türk, kendine yeni bir ruh, yeni bir ahlâk, yeni bir tarih, hattâ, Allah’ı artık Tanrı diye andığı için, diyebilirim ki yeni bir Allah yaratmıştır.”  (Kemalizm-Tekin Alp; Cumhuriyet Gazete ve Matbaası-İstanbul 1936, s. 171)   

 * “Kamalizm, bütün dinlerin üstünde bir yaşamak dinidir.” (CHP Edirne Milletvekili Şeref Aykut)

*     “Dinini, dilini ve millî-mânevî değerlerini kaybeden milletler, tarihten silinmeye mahkûmdurlar.” (Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk-Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı; 24.03.1993)

“Milletler, aynı dili konuşan değil, aynı kültürü paylaşan topluluklardır.” (Gürbüz Azak-Türkiye Gazetesi, 12.12.1997, s. 2)

*  “İsrail, 1948’de kurulurken 5 bin yıl evvel kullanılan İbraniceyi resmi alfabe olarak kabul etti.  Kaybolup giden bir dil, yeniden hayat buldu. (…) Tek parti zihniyetinin Osmanlı muhalefeti, İslâm düşmanlığından ileri gelmektedir. İslâm’a düşman olanlar; imâna da, ezâna da, namâza da, camiye de, elifbaya da düşmandır.” (Rahim Er-Türkiye Gazetesi; 11.12.2014, s. 3)

“Şükrü Saraçoğlu, İnönü’nün ilk başbakanıdır ve ‘Bu devletin A’dan Z’ye kadar her şeyi değişmelidir’ demiştir.”, “CHP döneminde dinsizler yönetime hâkimdi.” (Reşat Nuri Erol-Millî Gazete; 16.10.2016, s. 4)

*  “Yapılan bir kamuoyu araştırmasına katılanların yüzde 94’ü ‘FETÖ Türkiye için zararlı’ fikrinde birleşti.” (Zeki Ceyhan-Millî Gazete; 21.10.2016, s. 10)

*     “Anadolu’da on bir bin yıl içinde 30 medeniyet ve yüzlerce devlet, târihin sayfaları arasına gömülmüştür. Temelsiz milletler yıkılmaya mahkûmdur… Dînimize, dilimize, mazimize, örf ve âdetlerimize sahip olmaya mecbûruz. Aksi takdirde ne mi olur? Anadolu’nun 31. Medeniyeti de yok olur… Şu güzel milleti, târih çöplüğüne gömerler.” , “ABD misyoner teşkilâtının protokolünde, ‘Anadolu Türklere bırakılmayacak kadar bizim için önemlidir’ yazılıdır. Diğer önemli bir gerçek ise; 1699 Karlofça Antlaşması’ndan 2008 IMF ile ilişkilerimizin kesilmesine kadar Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti, Hıristiyan Batı’nın vesayeti altında idi. Devamlı olarak Batı’ya ‘Evet’ diyen Türkiye, ilk defa ‘Erdoğan’ tarafından ‘Hayır’ dedi ve böylece ülkemize ‘postmodern bir savaş’ açıldı.”, “İnkârı mümkün olmayan gerçek, Türkiye ‘İkinci İstiklâl Savaşı’nı yaşamaktadır. İçinde bulunduğumuz durum, birincisinden çok daha kritik; toprak ve millî birliğimizi tehdit etmektedir. Birinci ‘İstiklâl Savaşı’nda düşman belli idi; vatanın belirli kısmı işgal altında idi. Şu anda ise ülkenin bütününe;  devletin ve kuruluşların kılcal damarlarına kadar hainler sızmıştır.”, Geçmişte Türk devletlerinin ve Osmanlı’nın ‘Kızılelma’sı vardı. İngilizlerin temsilcisi mason sivil paşaların Tanzimat ihanetinden sonra bu mefhum unutuldu. Erdoğan ile 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ‘Kızılelma’ oldu.”, “Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ise ABD ve AB’nin ‘Truva Atı’dır.”   (M. Necati Özfatura-Türkiye Gazetesi; 24.05.2002, s. 10; 23.09.2016, s. 9; 15.09.2017, s. 8)

*   “Sevr Antlaşmasının özlemi içindeyiz.” (Helmut Schmidt-Almanya eski Başbakanı)

*  “CIA’nin gölge kuruluşu Stratfor Sitesi, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı’nın uçağının rotasını yayınlayarak hedef gösterdi.” (İsmail Çağlar-SETA İstanbul Gen. Koordinatör Yardımcısı; Türkiye Gzt. 19.07.2016, s. 12)

*   “ABD: ‘Darbecilere karşı intikam yanlış. Sakın intikam hırsı ile hareket etmeyin!’ diyor.” (Kadir Mısıroğlu)

*   “Kılavuzu karga olanın, burnu b..ktan kurtulmaz.” (Türk Atasözü)

*  “Türkler darbeyi ezdi!..” (The Sunday Times Gazetesi)

*   “Suriye’deki çatışmalarda Suriyeli sivillere karşı işlenen katliâmları görmezden gelen, bunlara yardım eden, fonlayan, bunlara katılan ve hatta plânlayan ve gerçekleştiren hükümetlerin temsilcileri bugün bu salonda bulunuyor.” (Ban Ki-Mun-BM Genel Sekreteri; BM Genel Kurulu, 22.09.2016)

* “Batı dargın, Doğu dargın, gök dargın/Ön, ard, üst, alt taşla örülü kaldı. Hâsılı, yaktılar baba evini/Ne sözü, ne izi, ne külü kaldı. Çözdük her müşkülü derlerse, de ki:/Sonunda var olma müşkülü kaldı.”  (Necip Fâzıl Kısakürek)

*  “Hak uğruna vermez bir mangır, hiç uğruna gider tangır tungur (Hayırlı işlere para vermeyenin, yatırım yapmayanın parası öyle bir gün gelir ki işe yaramayan yollarda çarçur olur, boşu boşuna harcanır gider).”  (Gemerek’ten Atasözleri-Erciyes Dergisi; Şubat 2015, s. 31’den)

*   “…Özing asgı bolma budun asgı bol/Budun asgı içre özing asgı bol!..”,  “…(Kendi çıkarını kollama, halkın çıkarını gözet/Kendi çıkarını, milletin çıkarı içinde gör!”  (Kutadgu Bilig-Yusuf Hâs Hâcib’den)            

*   “Müslüman’a asla dost olmaz şu Batı/Unutmayın; Mayıs’ı, Eylül’ü Şubat’ı!..”  (Ekrem Şama-Millî Gzt. 19.08.2013, s. 14)

“Kılıçdaroğlu orada da Osmanlıya saldırdı. Bu defa daha sunturlu iftira ve hakaretlerle nefret saçtı. Birlik ve dirliğimizin mutlaka muhafaza edilmesi gereken bir zamanda CHP Genel Başkanı şunları söylüyordu” (Türkiye Gzt-24.04.2018, s. 3):

“- Herkes, Osmanlı Padişahı’nın kulu, kölesiydi.

- Millet diye bir kavram yoktu.

- Türk milleti diye de bir kavram yoktu.

- Osmanlı, Türklerle alay ediyordu.

- Osmanlının zulmüne karşı buralarda ne mücadeleler verildi.

- Osmanlı Sarayı’nda Farsça, Osmanlıca konuşulurdu.

- Osmanlı; Dadaloğlu’nu, Köroğlu’nu yaşatmıyordu. Boşuna mı ‘Ferman Padişah’ınsa dağlar buradadır’ diyorlardı. Yörük Ali Efe, Atçalı Kel Mehmed’i biliyoruz.” (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Mersin-Gökbelen Yaylası,  Silifke Yörük-Türkmen Çalıştayı, 22.04.2018)

“15 arkadaşımız CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılmışlardır.” Engin Atay-CHP Grup Bşk Vekili, Bülent Tezcan-CHP Parti Sözcüsü; 22.04.2018

*   “Dünyâmızı sorma: hem yeter, hem yetmez/Alçakları var, tartmaya dirhem yetmez!..” (Â. Nihat Asya-Rubâiyyât/2)

*  “Baş koymuşum Türkiye’min yoluna/Düzlüğüne yokuşuna ölürüm…” (Dilaver Cebeci)

*   “Savaş dediğin söz değil/Bayrak dediğin bez değil/Vatan için bir kez değil/Bin ölmüşlüğümüz vardır.” (Niyazi Y. Gençosmanoğlu)

“Şiiri olmayan bir dâvânın, başarı şansı yoktur.” (Suphi Saatçi-Kerkük Güldestesi)

*  “Allah, şiiri hak yolunda kullananlardan râzı olsun!” (Prof. Dr. Cevat Akşit-Millî Gazete; 27.04.2017, s. 9)             

                                                                                                                                                             (Devam edecek)

Ali Kayıkçı

DİĞER YAZILARI “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/9 01-01-1970 03:00 “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/8 01-01-1970 03:00 “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/7 01-01-1970 03:00 “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/6 01-01-1970 03:00 ​ “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/5 01-01-1970 03:00 “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/4 01-01-1970 03:00 “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/3 01-01-1970 03:00 “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/2 01-01-1970 03:00 “Güldürmeyin” Bizi, “Sayın Hâkimler!..”/1 01-01-1970 03:00 “ABD”yle Bir “Fabrika” Kurdular!.. 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/19 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/18 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/17 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/16 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/15 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/14 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/13 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/12 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/11 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/10 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/9 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/8 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/7 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/6 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/5 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/4 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/3 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O “Dil Yaresi”dir/2 01-01-1970 03:00 Derin Bir Yara ki O Dil Yaresidir /1 01-01-1970 03:00 Kim Demiş AB’ye Girmedik Diye?.. 01-01-1970 03:00 Sen Necip Fâzıl’ımız, ne anladın, ne sevdin!.. 01-01-1970 03:00 “Yak Bi Cigara” Daha, “Coni-Capon” Kazansın!../4 01-01-1970 03:00 Yak bi cigara daha, coni-capon kazansın!../3 01-01-1970 03:00 Bir asra yaklaştı, şu feci tablo!.. 01-01-1970 03:00 13 Kişi Öldürene İdâm var, 43 Bini Öldürene Tereddüt!.. 01-01-1970 03:00 “Yak Bi Cigara” Daha, “Coni-Capon” Kazansın!../2 01-01-1970 03:00 Yak bi cigara daha, coni-capon kazansın!../1 01-01-1970 03:00 “Yavan Ekmek” İle Bir “Edebî Ziyâfet”/6 01-01-1970 03:00 “Yavan Ekmek” İle Bir “Edebî Ziyâfet”/5 01-01-1970 03:00 “Yavan Ekmek” İle Bir “Edebî Ziyâfet”/4 01-01-1970 03:00 Yavan Ekmek İle Bir Edebî Ziyâfet/3 01-01-1970 03:00 “Yavan Ekmek” İle Bir “Edebî Ziyâfet”/2 01-01-1970 03:00 Yavan Ekmek İle Bir Edebî Ziyâfet / 1 01-01-1970 03:00 Büyükşehir, pislik köyü!.. 01-01-1970 03:00 Şu Derebahçe”de, bahçeler bitti!.. 01-01-1970 03:00 Büyükşehir’in “Virüsleri 01-01-1970 03:00 Böyyük Başkana Mezar Yeri 01-01-1970 03:00 Amazon’a paraları yedirdin!.. 01-01-1970 03:00 Amazon Hastası Başkanlarımız Var… 01-01-1970 03:00 İzzet/şeref İslam’da, amazonlar ziyânda!... 01-01-1970 03:00 Saymış “Bizim Suudi(!)”, “Milyon-Milyon Doları!..”/4 01-01-1970 03:00 Saymış “Bizim Suudi(!)”, “Milyon-Milyon Doları!..”/3 01-01-1970 03:00 Saymış “Bizim Suudi(!)”, “Milyon-Milyon Doları!..”/2 01-01-1970 03:00 Saymış bizim suudi(!), milyon-milyon doları!../1 01-01-1970 03:00 Halime Gürbüz yazdı, ben de saza söyledim!.. 01-01-1970 03:00 Oldu mu ya Sıtkı Hocam, yakıştı mı ilm’ irfâna?.. 01-01-1970 03:00 Moda hastalığında bir teşhis: bunlar otçu olmuş!.. 01-01-1970 03:00 … Sonrasında Demirbaş Yazdı, Ben de… 01-01-1970 03:00 Şu moda hastalığı, salgınlaşıyor!.. 01-01-1970 03:00 Yaz-baharla birlikte moda hastalığı da geliyor!../4 01-01-1970 03:00 Yaz-Baharla Birlikte Moda Hastalığı Da Geliyor!../3 01-01-1970 03:00 Yaz-Baharla Birlikte Moda Hastalığı da Geliyor!../2 01-01-1970 03:00 Yaz-baharla birlikte moda hastalığı da geliyor!../1 01-01-1970 03:00 13 Temel Konu Var, Kitâbımız Kur’ân’da!.. 01-01-1970 03:00 Din-î İslam hamuru, kovanda petek balı!.. 01-01-1970 03:00 Can bedene emanettir!.. 01-01-1970 03:00 Bilir misin?, bilmezsin; sormazsın ki bilesin!.. 01-01-1970 03:00 Îmân’da neredeydik, ne hâllere düştük? Bak!.. 01-01-1970 03:00 Varsa-yoksa her şey dünya!.. 01-01-1970 03:00 Gel isrâfı isrâf eyle!.. 01-01-1970 03:00 Sevr’den Sevr’e Kudüs’e; ibretle bak, nazar kıl!.. 01-01-1970 03:00 İnsan ki… 01-01-1970 03:00 Hayat tarzı yazsanız, ekran kararmaz inan!.. 01-01-1970 03:00 Çüş!.. Desem edebim var, oha!.. Desem çok ayıp!.. 01-01-1970 03:00 Dört Hak Kitabın Yazısı 01-01-1970 03:00 Canlı Dört Göz Olabilmek 01-01-1970 03:00 İşittin mi “Korkut Ata?”/ “Leylâ bebek” “terörist”miş!.. 01-01-1970 03:00 Böylesi bir cömerte karşı, bu nasıl cimriliktir?.. 01-01-1970 03:00 Firavun”lar hâmânlar, deccâldı bir zamanlar!.. 01-01-1970 03:00 Samsun’da Eski Ramazanlar… 01-01-1970 03:00 Avrupa sevmez bizi, sevmedi-sevmeyecek!.. 01-01-1970 03:00 Asırlık en sinsî düşman... 01-01-1970 03:00 Oldu mu ya üstâdım, bu hak-bâtıl yorumun?.. 01-01-1970 03:00 Fransız’dan, Fransız var içimde!.. 01-01-1970 03:00 O Bedr’in arslanları, seçilmiş Sahâbîler!.. 01-01-1970 03:00 “Obama”ydı, “trump”tu; “Sarkozy” daha gâvur!.. 01-01-1970 03:00 CeHaPe’nin Günâh Galerisi”Nden, Satırbaşları!.. /2 01-01-1970 03:00 Cumhur mu, millet mi; ince illet mi?.. 01-01-1970 03:00 A la luna, vâlâ (!) Buna!.. 01-01-1970 03:00 Türkler bölük-bölük, “müslüman pörçük!.. 01-01-1970 03:00 Çok “iyi başladın”, “kötü bitirdin!..” 01-01-1970 03:00 ​Şimdi Sıra İlâhiyatçılarımızda/3 01-01-1970 03:00 ​Şimdi Sıra İlâhiyatçılarımızda/2 01-01-1970 03:00 Dil kılıçtan keskin ya, vur ha Kılıçdaroğlu!.. 01-01-1970 03:00 ​Şimdi Sıra İlâhiyatçılarımızda -1 01-01-1970 03:00 Hey 15’li 15’li”, “köşk’ün yolları taşlı!.. 01-01-1970 03:00 Kaçın Erkekler Kaçın, Femin…ler Var Femin…ler!.. 01-01-1970 03:00 ABD’ye Bu Aklı, Kimler Veriyor” Dersin? 01-01-1970 03:00 17 Trilyon Harcadık Demiş!.. 01-01-1970 03:00 Sosyal medya” değil, bu “hayât medya!.. 01-01-1970 03:00 Bir destan adam: Ali Fuad Başgil!.. 01-01-1970 03:00 Özal’a ağlamayan, gözü gözden sayamam!.. 01-01-1970 03:00 Dil Vatandır, Vatan Dil; Her Kelime Sınırtaşı!.. 01-01-1970 03:00 “O ve ben”i okumayan, “Arif Nihat” bile şaşar!.. 01-01-1970 03:00 “Emrin olur sultanım, sen ne dersen yaparız(!)…” 01-01-1970 03:00 “58. Gün…” 01-01-1970 03:00 “Uyan” da bak “ey dedem”!... 01-01-1970 03:00 “İsrail” “buzdağı”na, çarptı-çarpacak!.. 01-01-1970 03:00 “İHA”lar görür seni, sonra “SİHA”lar vurur!.. 01-01-1970 03:00 “Bayrak tepe”-“Kel tepe” 01-01-1970 03:00 Kul “şimdi ağlar ise, sonra…” 01-01-1970 03:00 “Necip Fâzıl üstâd”sa, “o’nun hakkı”nı kayır!.. 01-01-1970 03:00 “Hayat” size ne yaptı, “bostancı…”dan “yasak” mı!.. 01-01-1970 03:00 ​“Peygamberimiz Efendimiz”e bir büyük iftirâ!.. 01-01-1970 03:00 “Din hayatın hayatı, hem nuru hem esası!..” 01-01-1970 03:00 “Hayât” size ne yaptı, bu “düşmanlık” nedendir!.. 01-01-1970 03:00 Öyle bir “yuh!..” Çekin ki, “dünyâ âlem” işitsin!.. /2 01-01-1970 03:00 Öyle bir “yuh!..” Çekin ki, “dünyâ âlem” işitsin!../1 01-01-1970 03:00 “Paran” ile “düşmanları” besleme!../2 01-01-1970 03:00 “paran” ile “düşmanları” besleme!../1 01-01-1970 03:00 “29 Mayıs” ve “Zeytin Dalı Harekâtı 29’uncu günü, zafer günü”dür!.. 01-01-1970 03:00 “ABD” Düşman İse, Ona “Bu Çalışman” Ne!.. 01-01-1970 03:00 Samsun ve Bölgemiz için bir Mücâhede Lideri: Şefik Avni Özüdoğru 01-01-1970 03:00 Önce “Padişah’a” sonra “Allah’a”, “iftirâ” üstüne “iftirâlar” var!.. 01-01-1970 03:00