Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 19-02-2021 07:01   Güncelleme : 19-02-2021 07:01

Uzaya Çıkmak Ne Anlama Geliyor!

Uzaya Çıkmak Ne Anlama Geliyor!

Bu kadar sıkıntı içinde uzay programına ne gerek vardı diyenlere Cumartesi akşamı TRT 1’de yayınlanan bir programa konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın sohbetini başından sonuna kadar izlemelerini öneririm.

 

Konuyu bilenler zaten biliyordur. Bakan Varank konuyu anlamakta zorluk çekenlere, en sade dil ile uzay projesinin ne anlama geldiğini detaylarıyla anlattı.

 

Bir sonraki seçim sonuçlarını uzaydan açıklamayı önererek aklınca uzay projesini alaya alan birine de; izlediği televizyon yayınlarının uydu üzerinden yani uzaydan yapıldığını, zaten seçim sonuçlarının uzaydan açıklandığını söyleyerek cevabı yerli yerine oturtmuş oldu.

 

İşin doğrusu Mustafa Varank bakan olarak seçildiğinde böyle büyük ve tarihi bir performans göstereceği aklımdan geçmiyordu. Cumhurbaşkanının en yakınında geçen yıllar elbette çok önemli bir deneyime dönüşmüştür ama Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi son derece karmaşık ve yönetilmesi zor bir bakanlığın altından kalkmak hiç kolay bir iş değil. Bırakın bu bakanlığın yönetiminin altından kalkmayı, Varank dönemi tarihi bir başarı tablosuna dönüşüyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN