DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mesut CİHAT
Mesut CİHAT
Giriş Tarihi : 31-08-2019 13:35

Korkularımız Hayatımızı Yönlendirmesin!

Korku reaksiyonu olması gerekenin dışına çıkıldığında insanın bütün bünyesini tesir altına alan etkili bir tedirginlik hali olup...

İradenin yaptırım kontrolünü yitirten ve insanın hareketlerine güç yetiremeyerek şaşkınlık içerisinde sarsıntı meydana getirir.

Korku istenmeyen bir şeyin meydana geleceği ve istediği bir şeyi elde edememek düşüncesiyle gerçeklerden kopmasına sebep olan kalbin acı ve elem duymasıdır.

Korkular bazı insanlar için geçici olabileceği gibi... Bazılarının ruhuna işleyerek korkularını yenemeyip hayat boyu korkuyla yaşamaya mahkûm olurlar.

Korkularına mahkûm olan kimse karşısına çıkan güçlüklerle baş edemez, iradesini sağlıklı kullanamaz ve beynine yerleştirdiği korkuları sürekli hatırlayarak hayat tarzı haline getirir.

Hind masalına göre...

Kedi korkusuyla yaşayan bir fare vardır...

Büyücü fareye acır ve onu kediye dönüştürür...

Fare kedi olmaktan mutlu olması gerekirken, köpekten korkmaya başlar...

Büyücü onu aslana dönüştürür, aslan olan fare sevineceği yerde avcıdan korkmaya başlar... Büyücü bakar ki ne yaparsa yapsın içine korkuyu sindiren farenin korkusunu yenmesine imkân yoktur...

Çünkü korku onun için artık hayat tarzı olmuştur.

Görüldüğü gibi...

Korkularını hayat tarzı haline getiren kimseler.,

Kendilerini özgür kabul edemedikleri gibi.,

Ellerindekileri kaybetmekten ve ahiret hayatı akıbetinin ne olacağı kaygısının esiri olurlar.

Aslında korkularımızın sebebi ne olursa olsun.,

Dünya içerisinde hiçbir şeyin değerinin ve kalıcılığının ebedi olmadığının şuuruna varıp.,

Bunların ahiret hayatına azık olduğu ve kaybından dolayı da acı duyulmayacağını bilmeliyiz.

Çünkü insan bildiği oranda karanlık dünyasını aydınlatmakta.,

Bildiği oranda imanını derinleştirmekte ve bildiği oranda korkularını azaltmakta.,

Aksi taktirde bilgisiz ve cahilce yaşayışımızın bizlere getireceği zorluklar çok vahimdir.

Peygamber s.a.v Sevr mağarasına Hz. Ebu Bekir’le sığındıklarında...

Efendimiz s.a.v Hz. Ebu Bekir’e korkma... Allah sabredenlerle beraberdir ayetini okumuş ve sonra bir kuşla bir örümcek gelip mağaranın önüne yuva yaparak düşmanın şüphelenmemesine ve geri dönüp gitmesine sebep olmuştur.

Allah’a kulluk eden ve samimiyet frekansını Allah'ın takdiratına isabet ettiren kimseler., Allah’ın takdiri insan gayretinin üstünde olduğunu ve bundan dolayı korkuların olması gerekenden fazlasının lüzumsuz olduğunu bilirler.

Korkaklaşarak korkular karşısında ezilmektense...

Allah’tan korkarak cesur ve cesaretle korkuları korkutmalıyız. Bakara.153                                                                                                     

Mesut İSLAM

NELER SÖYLENDİ?
@
Mesut CİHAT

Mesut CİHAT

DİĞER YAZILARI Ezanlar Susma Bu Vatan Bölünmez Zafer Ümmet’in Olacak Güzel Ölüm Ey Şehid İnsanlık Ölmüş Filistinde Güneş Yakından Doğar Susabiliyorsan Sus Katil İsrail Meral'i Temel'e, Temel'i Kemal'e Vur, İllet İttifakı Çıkar Küçük Henri İyilik İlahi Emirdir Yirmide Öl, Yetmişte Mezara Gir İbadet Ve Zikir Hakikat’ın Ucundan Tutmak Körü Körüne Yürümek Mümin Kimdir Akdeniz'de Sırtlan Payı Egolara Tutsak Olmak Dünyevi Ve Uhrevi Hayatı Ateşe Atmak Fitnelik Ve Kıskançlık Acz'imizi ve fakr'imizi bilmek! Uzlete Çekilmek Kovid-19 Altına Elini Sokanlar Biz Bize Yeteriz Ruhuna İhtiyaç Var Dünyanın Zerre Karşısında Diz Çöküşü Gizemli Zerrenin Korkutan Yüzü Güzel Ölüm Ahlakı Soyulan Soyut Kimlikler Tevhid Ve Put Peygamber’in Örnek Hayatı Hayy-ı Meyyit CHP Hayatın Ve Zamanın Değerini Bilmek Münafıklık Müslüman Hastalığı İslam Ve Küfür Milleti Ölümü hatırlamak! Vahyin ışığında aklı kullanmak! Laf Ağızdan Bir Kere Çıkar, S 400'ler Türkiye'ye Gelecek Kapitalizmin Aldatan Yüzü İmamoğlu'nun Kleptomani Hastalığı İslami Ve Tağuti Siyaset Dâvâ adamı olmak! Önce kendini eleştir! ALLAH’A KULLUK Tabiat Yaratabilir mi! Hocaların Egolarını Tatmin Etme Çatışması FETÖ'nün Karanlık İttifak Şövalyeleri Ülkenin Dibini Delen Üçüncü Sınıf Söylemde Müslüman eylemde nesin? Meral'i Temel'e, Temel'i Kemal'e Vur, Abdullah Gül'ün Partisi Çıkar Dostlukların Abdullah Gül'de Kıskançlığa Dönüşmesi Zalim zulmüyle hükmedemez! Eski Türkiye’den Kalma Fırıldak Kemal Allah’ı bilmek! CHP Ve İyi Parti’nin Belediye Nikâhı Piyonlar Hain Ve Dönektirler
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA