Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-08-2016 10:28   Güncelleme : 22-08-2016 12:31

Samsun’da Kasasından 800 Milyon Çıkan Avukat Bu paralar kimin!

Hesabından 800 milyon TL çıkan ve Cemaat üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanan avukat Cem Şenocak Samsun’da bütün dengeleri altüst edecek bir soruyla birlikte cezaevine gönderildi.

Samsun’da Kasasından 800 Milyon Çıkan Avukat Bu paralar kimin!

BU PARALAR KİMİN?

FETÖ/PD Yapılanma lideri terörist başı Fethullah Gülen ile birlikte, AK Partili bir milletvekilinin ve Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç’ın da avukatlığını yapan Şenocak’ın hesabında ve kasasında bulunan 800 Milyon sahibini arıyor.

Gülen Cemaati’nin Türkiye’deki 5 kasasından biri olduğu belirtilen Şenocak’ın banka hesaplarından çıkan paranın 800 milyon liranın kime ait olduğu konusunda üç ihtimal üzerinde yoğunlaşılıyor.

50 MİLYONLUK DİLİMLER HALİNDE

Bu ihtimallerden ilki;

Avukat Cem Şenocak bu parayı 50 Milyonluk parçalar halinde yurt dışına çıkartmayı planlıyordu.

50 Milyonluk dilimler halinde yurt dışına çıkarılacak 800 milyon için yurt dışına çıkışı sağlanacak 16 kişi gerekiyordu. Bu kişiler de hazırlanmıştı. Operasyon erken yapılmasaydı, kişi başı yurt dışına çıkarılacak para limiti olan 50 milyon ile 16 kişi Samsun havaalanından Pensilvanya’ya uçacaktı.

KARA PARA AKLAMA YANİ OFF SHORE

Bir diğer ihtimal ise;

Para deniz yoluyla aklanacak ve temizlenen para sahiplerine ulaştırılacaktı.

Bilindiği gibi herhangi bir ülkede faaliyet gösteren ve merkezi Türkiye olan denizaşırı kurumun faaliyetlerinden vergi alınmıyor dolayısıyla paranın kaynağı da sorulmuyor.

Deniz nakliyat firmaları faaliyette bulunduğu ülkede kendi Türkiye’nin yasal düzenlemelerine bağlı olmadığı gibi içinde faaliyette bulunduğu yabancı ülkenin de düzenlemelerine bağlı görünmüyor.

Cem Şenocak bu kadar puslu bir havada sıra avukatlara gelmişken kaynağını açıklayamadığı bir parayı hesabında veya ofisinde tutmaz.

Bu paralar gemileri olan ve OffShore yoluyla ticaret yapan biri ya da birilerine aitti.

Dolayısıyla şimdi bu paralar Şenocak’ın dışarıya çıkış bileti olarak Şenocak’ı hapisten kurtulması için bir avantaj haline getiriyor.

PARANIN AKLANMASINDA İNŞAAT ŞİRKETLERİ

Üçüncü ihtimal ise,

Para sahipleri, offshore ticareti ile birlikte inşaat firma sahipleriydi.

Toplanan himmet paraları, 150 Bine mal edilen daireler 500 bin lira satış gösterilerek faturalandırılacak ve himmet paraları inşaat şirketlerinin kasalarına temiz bir şekilde girişi yapılacaktı.

Netice itibariyle Şenocak çıkarsa bu paraların sahiplerinin siyasi baskıları sonucunda çıkmış olacak.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN