Çocuklarımızın ebeveynleri dışındaki kişilerle iletişim kurması, onların sosyal-duygusal alanını ve dil gelişimini olumlu yönde etkileyerek çocuğunuzun kendini ifade etme becerisini geliştirir. Bu durum özgüvenini arttırır.
Kreş/Anaokulu eğitimi olan çocuğumuz yapılan aktiviteler ile kendini tanımaya başlar. Kendi becerilerini keşfetmeye başlar.
Dil gelişiminde ise hem alıcı dil hem ifade edici dil hemde telaffuz çalışmaları ile desteklenerek boyut kazanır. Masallar, hikayeler, parmak kuklalar... vb. evde olsa da okuldaki sosyal ortamı çocuğumuza sunmamız mümkün değildir. Çocuğumuz grup etkinliklerine katılarak ilişki kurmayı öğrenir. Farklılıklara saygı duymayı öğrenir.
Küçük yaştan itibaren yabancı dil öğrenilmesi dilin kalıcılığını arttırır. Çünkü okul öncesi dönem "dil" öğreniminin en etkili ve verimli olduğu dönemdir. Anaokulunda ilköğretime hazırlanan çocuğumuz okuldada başarılı, aktif ve yüksek performansa sahip olur.
Çocuklarımız okul içerisinde yapılandırılmış ve akademik olarak oyun, müzik, drama üçgeninde yapılmış bir programla bilişsel yönden olumlu gelişim gösterir. Kreş ve okul öncesi eğitim çocuklarımızın psikomotor, sosyal-duygusal, öz bakım becerileri bilişsel dil ve gelişimini olumlu yönde etkileyerek geliştirmektedir.
Son olarak okul öncesi dönem, insan yaşamının temelini oluşturur. Bu nedenle kreş ortamında önceliğimiz sevgi, şefkat ve bakım olmalıdır. Tüm çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu olması dileğiyle
İlknur GENÇOĞLU YILDIRIM