Güncel
Giriş Tarihi : 24-04-2017 10:33   Güncelleme : 24-04-2017 10:33

Fetö kabineye girdi!

Her 23 Nisan’da oynanan tiyatro bu yıl da Başbakan’ın gözü önünde sahnelendi. Cumhuriyet’in devlet büyüklerinin makamlarını birkaç dakikalığına çocuklara bırakma hurafesi, bugün FETÖ gösterisine dönüştü. Çocuk başbakanın topladığı çocuk kabinesindeki bir temsili çocuk bakanın FETÖ’cülerce yazılmış sözleri okuması dikkatlerden kaçmadı. Skandal konuşmada, FETÖ’nün “dinler arası diyalog” projesini öven çocuğun oraya kim tarafından getirildiği ve metni eline kimin tutuşturduğu merak ediliyor.

Fetö kabineye girdi!

23 Nisan nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da devlet makamları sembolik olarak çocuklara bırakıldı.

Başbakan Binali Yıldırım da, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki öğrencileri Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı salonda, bakanları "temsilen" oturan çocuklarla tek tek sohbet eden Yıldırım, daha sonra koltuğunu Fevzi Özbey Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Yağız Efe Keçe'ye emanet etti.

 Viedo'nun 7. dakikasına dikkat!

FETÖ'NÜN PROJESİNE ÖVGÜLER DİZDİ

Daha sonra Keçe'nin yönetimindeki çocuk kabinesi çalışmalarına başladı. Bakanların yerlerine geçen çocuklar, teker teker bakanlıkları hakkında temsili bilgiler verdi.

Ancak bakanlardan birini temsilen seçilen kız çocuğunun konuşması salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Kız çocuğu FETÖ'nün İslam'a tuzak olarak hazırladığı ortaya çıkan “dinler arası diyalog”a övgüler dizdi.

Söz sırası kendine gelen kız çocuğu, eline verilen kağıttan okuduğu konuşmasında “Başlatıldığı günden bu yana artan bir görünürlülük kazanan medeniyetler ittifakı girişimimiz, bugün kültürler ve dinler arası diyalog bağlamında önce gelen bir proje konumuna ulaşmıştır” dedi.

‘Bu çocuğa bu konuşturmayı yaptıranlar bulunsun'

Küçük kıza yaptırılan konuşma, kısa sürede sosyal medyada büyük tepki çekti.

Şimdi küçük kızı oraya göndererek bu konuşmayı kimin yaptırdığı ve FETÖ'cü teröristlerin propagandasına kimin alet ettiği merak ediliyor. Pek çok kullanıcı da, kızın ailesinin, öğretmenlerinin, okulunun araştırılmasını ve onu bu konuşma için kimin kullandığının detaylıca bulunmasını talep etti.

Yeni Söz / Haber Merkezi

adminadmin