Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-07-2018 11:43   Güncelleme : 23-07-2018 11:43

Samsun Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesinde Randevu Almak 30 Saniye!

Samsun Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesinde Randevu Almak 30 Saniye!

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde MHRS mobil - web veya 182 nolu telefonu arayarak randevu alarak randevularını onaylamak için hastane girişine MHRS KAYIT cihazları konuldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sayesinde artık vatandaşlar sıra beklemeden kolaylıkla randevu alabiliyor.

TC numarası yazılarak MHRS KAYIT cihazından onaylatılmayan randevular, doktorun randevu sistemine düşmeyeceği için geçersiz saylıyor.

Cihazdan TC numarasını girerek randevularını onaylatamayanlar için görevli personel vatandaşlara yardımcı oluyor.

MHRS RANDEVUSU NASIL ALINIR

MHRS online randevu alma sistemi sayesinde ve ALO 182 hattı ile hastane randevusu alan vatandaşların sıra bekleme derdi sona erdi.

Kolaylıkla hastane randevularını alan vatandaşlar, randevu tarihi ve hastane seçiminin yanı sıra istedikleri hekimden randevu alabiliyorlar.

MHRS RANDEVU ALMA SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nden randevusu almak isteyen vatandaşlar MHRS sistemine üye olmak istiyorlarsa https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ web sitesini kullanarak ‘Yeni Üye’ seçeneğini seçmelidir.

Daha sonra ekrana gelen görüntüde istenen bilgilerin girilmesiyle MHRS üyeliği tamamlanır.

e-Devlet sistemine üye olan vatandaşlar MHRS’ye üye olmadan da randevu alabilmektedir.

Bunun için https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ web sitesine giden vatandaşların ‘e-Devlet ile giriş’ seçeneğine tıklamaları gerekmektedir. e-Devlet kapısına giriş yapan vatandaşlar otomatik olarak MHRS sistemine yönlendirilecektir.

Üyelik işlemlerini tamamlayan vatandaşların randevu almak için şu adımları izlemeleri gerekmektedir;

- İl, İlçe, Klinik, Hastane, Semt Polikliniği, Klinik Yeri ve Hekim.

Vatandaşlar bu adımları tamamladıktan sonra ‘Randevu Ara’ tuşuna basarak istedikleri tarihte randevu olup olmadığını sorgulayabilirler. Eğer istenen tarihte randevu yoksa hangi tarihte randevu almak için boş yer olduğu belirtilmektedir. Ancak en fazla 15 gün sonrasına randevu alınabilmektedir. Randevu işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, randevu bilgilerine sağ üstte bulunan ‘Randevu Geçmişi’ kısmından ulaşabilirler.

ALO 182 HATTI İLE MHRS RANDEVUSU ALMA

Sağlık Bakanlığı tarafından internet kullanmayan veya randevu almak istediği anda interneti olmayan vatandaşlar için kullanıma açılan ALO 182 hastane randevu hattı sayesinde dakikalar içinde istenen hastaneye randevu alınabilmektedir. Bunun için vatandaşların 182 numarasını tuşlamaları gerekmektedir. Sonrasında telefona cevap veren yetkili hastanın T.C. Kimlik Numarası ve randevu almak istediği hastaneyi ve randevu almak istediği tarihi sormaktadır. Hasta tarafından verilen bilgiler doğrultusunda hangi saatin boş olduğu öğrenilmektedir. İsteyen hastalar doktor seçiminde de bulunabilmektedir. Tüm işlemlerin ardından randevu onaylanır ve sistemde kayıtlı cep telefonunuza randevu ile alakalı detaylar gönderilir. MHRS mobil - web veya 182 nolu telefonu arayarak almış olduğunuz randevuları hastanemizde onaylamak sadece 30 saniye.

HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA HASTA

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde 2018 yılının ilk 6 ayında 210 bin hastaya sağlık hizmeti verildi.

2017 yılında 351 bin 780 hastaya sağlık hizmeti veren Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, bu yıl ilk 6 ayda geçtiğimiz yıl ki sayının yarısını geçti.

93 diş hekimi, 30 uzman diş hekimi ve 1 anestezi reaminasyon uzmanı olmak üzere toplam 124 hekimle vatandaşlara hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, ayrıca hastaneye gelmekte zorlanan engelli ve yaşlı hastalar için Evde Sağlık Hizmeti veriyor.

Yılda ortalama 600 hastaya Evde Sağlık Hizmeti veriliyor. Donanımlı ameliyathane, ekipman ve uzman kadrosuyla çalışmalarını sürdüren Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, her geçen gün daha fazla hastaya hizmet veriyor.

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde 2018 yılının ilk 7 ayında toplam 22.857 adet kanal tedavisi ile %13.9 tedavi oranı sağlandı.

Yapılan kanal tedavilerinde başarı oranı ise 98.8 olarak kayıtlara geçti.

adminadmin