Spor
Giriş Tarihi : 31-05-2017 10:10   Güncelleme : 31-05-2017 10:10

Samsunspor Başkanı Tutu: Teknik Direktör Önümüzdeki Hafta Belli Olacak

Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, Haziran ayı içerisinde yapılması planlanan olağan genel kurul ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ben bu kadar borç yükünü buraya getirdikten sonra, Samsunspor Kulübü'nü yönetilebilir duruma getirdikten sonra artık bu takımı geleceğe taşıyacağımızı düşünüyorum. Bir aday olur, 3 aday olur, 5 aday olur. Bizim açımızdan hiç sorun yok" dedi.

Samsunspor Başkanı Tutu: Teknik Direktör Önümüzdeki Hafta Belli Olacak

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, Nuri Asan Tesisleri'nde Haziran ayında yapılması planlanan genel kurul, hedefleri ve transferlerle ilgili yönetim kurulu üyeleriyle beraber basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Erkut Tutu, Haziran ayı içerisinde yapmayı planladıkları genel kurul ile ilgili kaç aday olursa olsun kendileri için sorun olmadığını ve aday olduklarını belirterek, "Ben bu kadar borç yükünü buraya getirdikten sonra, Samsunspor Kulübü'nü yönetilebilir duruma getirdikten sonra artık bu takımı geleceğe taşıyacağımızı düşünüyorum. Kim olursa olsun eğer ben devam ettim diyorsam benim bundan sonra geri adım atmam diye bir şey söz konusu olmaz. Bir aday olur 3 aday olur 5 aday olur. Bizim açımızdan hiç sorun yok. Biz burada herkese saygı gösteriyoruz" dedi.

TEKNİK DİREKTÖR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLACAK

Teknik Direktör Osman Özköylü ile yolları ayırdıktan sonra teknik adam arayışına giren Samsunspor'un başına gelecek isimin önümüzdeki hafta belli olacağını söyleyen Başkan Tutu, "Teknik direktör ile ilgili önümüzdeki hafta sonuna kadar genel kuruldan önce sonuçlanıp ondan sonraki haftada düşündüğümüz futbolcularla ilgili teknik direktörümüzle yapacağımız istişareler sonunda mevcut bizim kurduğumuz yapıyla kendi düşüncelerini paylaştırıp takımı kampa gitmeden önce hazırlamak düşüncesindeyiz. Şöyle bir düşüncemizde var. Biz devam ediyorsak geç kalmamızın bir anlamı yok. İşe başlamamamız için bir sebep yok. Sonuçta Samsunspor'un menfaatlerini düşünüyorsak da bugün başlayıp teknik direktörümüzü getirip geçmişte yaşadıklarımızı bir daha yaşamamak için, son dakika transfer yapmamamız için kadromuzu bir an önce kurup sezona ve kampa hep birlikte gitmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

LİGDE KALMAK BAŞARI DEĞİLDİR

Ligde kalmanın bir başarı olmadığını ancak kulüp borçlarını yönetebilir hale getirdiklerini ifade eden Tutu, "Samsunspor'un bu sene hedefimizin ligde kalmak olduğunu, borç yapısını düzeltmek olduğumuz hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Ligde kalmak bir başarı mıdır? Samsunspor için tabi ki değildir. Bunu hiçbirimiz söyleyemeyiz ve telaffuz bile edemeyiz. Ama bazı şeyler var ki ligde kalmazsanız bir dahaki sene şampiyon olamazsınız. Yani Allah göstermesin yaşadığımız sıkıntılı süreç bize bir ders olsun ve önümüzde ki sene Allah'ın izniyle hep birlikte, sizlerin ve taraftarlarınızın desteğiyle Samsunspor'u layık olduğu yere çıkaralım diye düşünüyoruz. Allah'a bin şükür olsun borçlarımızı yönetilebilir hale getirdik. Kulübün şu an ki borç yapısı gerçekten ve bundan sonra inşallah daha rahat nefes almamızı sağlayacak hale getirdi" şeklinde konuştu.

HERKES GÜVENİP DESTEK VERİRSE BAŞARI GELİYOR

Gazetecilerin transfer bütçesinin ne kadar olduğu yönünde sorularına da cevap veren Başkan Tutu, başarıya giden yolun para olmadığını ifade ederek, "Türkiye'de TFF 1. Ligi'nde futbolda olmazsa olmaz paradır tartışmasız. Ama başarıya götüren yer para değildir. Bu ispatlanmış bir iş. Nasıl ispatlanmış, bugün play-offa giden Boluspor ve Giresunspor'un bütçelerinden daha çok bütçeli bir takım küme düştü. Çok çok bütçeli bir takım bizimle aynı puanla ligi bitirdi. Başka bir takımda ligde zor kaldı. Yani sadece para ve parayı bulmak doğru takım yapmak 'hedefe giden takım yaptık' anlamına gelmiyor. O hedefe gidecek futbolcu yapısını getirebilirseniz, o kadroyu yönetebilecek teknik kadroyu getirebilirseniz, sizler, bizler bu şehirde ki herkes de bu takıma güvenip destek verirse başarı o zaman geliyor. Çünkü o zaman bir bütün oluyorsunuz. O bütünde başarıyı getiriyor" dedi.

FUTBOLCU BORCU 29 MİLYON TL'DEN 7 MİLYON TL'YE DÜŞTÜ

Başkan Tutu ayrıca 16-23 Haziran 2017 tarihlerin arasında genel kurula gideceklerini ve futbolcu borcunu 29 milyon TL'den 7 milyon TL'ye düşürdüklerini söyledi.

adminadmin