Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-04-2017 12:25   Güncelleme : 27-04-2017 12:25

Samsun’un Yöresel Ürünleri Coğrafi işaretli ürünler zirvesi’nde!

Samsun’dan Gaziantep’e, Edirne’den Iğdır’ a ülkemizin yöresel lezzetleri, 28-29 Nisan tarihlerinde ATO Congresium’ da düzenlenecek “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ nde buluşacak.

Samsun’un Yöresel Ürünleri Coğrafi işaretli ürünler zirvesi’nde!

Zirveye 35’e yakın ilin oda ve borsaları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları yöresel ürünleriyle katılacak. Türkiye’nin coğrafi işaretli yöresel ürünlerinin tanıtımı için 130 stant kurulacak. Ankara Ticaret Odası Congresium’ da 8 bin metrekarelik bir alana kurulacak fuarda, Samsun simidinden, Gaziantep baklavasından Kars kaşarına, Mersin cezeryesinden Ayvalık zeytinyağına kadar yüzlerce coğrafi işaretli ürün yer alacak.

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, konferans, fuar ve ikili iş görüşmeleri olmak üzere üç ana başlık altında gerçekleştirilecek. Mesut Yar’ın sunuculuğunu yapacağı zirvede, coğrafi işaretler konusu, 30 oturumda yerli ve yabancı 42 uzman konuşmacı tarafından tüm boyutlarıyla ele alınacak. Konuşmacılar arasında Ayhan Sicimoğlu, Cem Seymen, Kadir Çöpdemir ve Rafet İnce gibi ünlü isimler, akademisyenler, politika yapıcı ve uygulayıcı kurum ve kuruluşların temsilcileri yer alacak.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Fuar ile Samsunumuzun ve ülkemizin coğrafi işaretli ürünlerinin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması ve ticarileştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Başkan Çakır, “Coğrafi işaret, o ürünün o yöreye ait olduğunu tescilleyen bir belge. Coğrafi işaretli ürünlerin ticaret hacmi dünyada 200 milyar doları aşıyor. Bu zirve, ürünlerimizin dünya çapında tanınmasına ve değerinin artmasına aynı zamanda da üreticimizin korunmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bizde Samsun Borsa ve odaları olarak Samsun Simidi, Bafra Pidesi, Nokulu, Zembili, Terme Pirinci, Vezirköprü Semaveri gibi ürünlerimizi zirvede sergileyeceğiz. Samsunumuzun yöresel değerleri Ankara’ da parlayacak. Ankara’ da yaşayan Samsunluların özellikle zirveye ilgi göstermesini bekliyorum.” dedi.

adminadmin