Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-10-2017 16:04   Güncelleme : 11-10-2017 16:04

Uluslararası Ali Fuad Başgil Sempozyumu Başlıyor

Vefatının 50. Yıldönümünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Çarşamba Belediyesi işbirliği ile "Ali Fuad Başgil ve Siyasi Mücadeleleri Uluslararası Sempozyumu" düzenlenecek.

Uluslararası Ali Fuad Başgil Sempozyumu Başlıyor

Çarşamba'da bulunan Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi'nde 13 Ekim 2017 Cuma günü saat 09.30'da başlayacak olan sempozyum 12 oturum halinde gerçekleştirilecek. Sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından 65 bilim insanı bildiri sunacak. Samsun ve ülkemiz için bir değer olan Ali Fuad Başgil'in Din, Felsefe, Eğitim, Gençlik, Türkçe, Türk Modernleşmesi, Sosyoloji, Hukuk ve Siyasete dair düşünceleri bu oturumlarda tartışılacak.

Sempozyum ile ilgili konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Ülkemiz için büyük bir değer olan Ali Fuad Başgil, hak ve adaleti en gür seda ile savunan bir hukuk ve düşünce adamıydı. 13 Ekim Cuma günü Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinde, Ondokuz Mayıs Üniversite ile birlikte Ali Fuad Başgil ve siyasi mücadelelerinin konuşulacağı bir sempozyum düzenliyoruz. Sempozyuma tüm değerli Samsun halkını davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Sempozyum 13-14 Ekim tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesinde gerçekleştirilecek. 

adminadmin