DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman KÖSE
Osman KÖSE
Giriş Tarihi : 26-08-2019 09:10

Kadına şiddet artık son bulsun!

Son zamanlarda neredeyse her gün, ülkemizin herhangi bir yöresinde işlenen kadın cinayetleri veya  kadına yönelik şiddet haberlerini duymaktayız.

Öyle olağan hale geldi ki, bu tarz haberler bazen dikkatimizi dahi çekmemektedir.

Sokak ortasında ayrıldığı eski eşine kurşun yağdıran eş…

Annesini bıçakla boğazlayan evlat…

Kavga ettiği eşini öldüren koca…

Kayınpederinin evini basarak eşini ve kayın validesini öldüren damat…

Nişanlısını öldüren genç…

Kız arkadaşını bıçaklayan erkek… vbgibi haberler o kadar yaygınlaştı ki, yöneticiler ve toplum bir nevi duyarsızlaşmaya başladı diye düşünürken…

Önceki gün Kırıkkale’de Emine Bulut adlı kadının, 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde, 4 yıl önce boşandığı canavar eş tarafından öldürülmesi herkesi infiale sevk etmeye yetti.

Ben ölmek istemiyorum” feryadıyla 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde vahşice öldürülen Emine Bulut artık geri gelmeyecek fakat alınacak olan önlemlerle başka Eminelerin ölmesinin önüne geçilebilir.

Toplum olarak nereye gidiyoruz?

Ana-babanıza öf bile demeyin” (İsra Suresi 17/18) diyen bir kutsal kitaba sahipken, bir koca, eşinin ve bir annenin canına vahşice nasıl kıyabilir?

Bize neler oluyor?

Toplum olarak biz hiçbir zaman bu kadar sefih bir ortama doğru yuvarlanmamıştık.

İnandığımız dinin peygamberinin, “Cennet anaların ayakları altındadır” diyerek aleme haykırışını dinlemeyip, övgüye layık olan anneleri, anne namzetlerini, kadınlarımızı nasıl öldürebiliriz, onlara nasıl kıyabiliriz...

Bizim kültürümüzde ailenin temeli kadındır.

Kadın bereketin simgesidir.

Evi ev yapan “dişi kuş”tur. Yani kadınsız ev olmaz.

Türk kültürünün canlı hafızası Dede Korkut hikayeleri kadını çok güzel tarif etmiştir. Ona göre, kadın evin direğidir.

Fakat bu direk öyle bir şey ki konar-göçebe hayat tarzında kurulan çadırın ayakta durmasını sağlayan temel unsurdur. Onsuz çadır olmaz.

Ülkemizdekikadın cinayetlerine bakınca, toplumsal huzurun ve bütünlüğün yok olmaya doğru gittiğinin alarm işaretleri verildiğini görmek mümkün.

Savunmasız bir kadına acımadan silahını doğrultan bir koca, oğul, nişanlı, damat..vs’den ne millete ne dedevlete fayda gelir.

Bu yaranın derinleşmemesi için devletimizin ilgili sorumluları elbette kafa yormaktadırlar fakat bir vatandaş olarak bizim de önerilerimiz vardır.

Meselenin önüne geçmek için ilkönce toplumu oluşturan bireyleri iyi eğitmek gerekmektedir.

Toplumda yozlaşmayı oluşturan unsurlar tespit edilerek toplumsal bir seferberlikle kültürel değerlerimize dönmek zorundayız.

Elbette bu tarz suçlara caydırıcı cezalar verilmelidir. Fakat, bu tarz suçların toplumsal bir hastalık olduğunu unutmadan, bu hastalığı kökten tedavi etmenin yollarını tartışmalıyız, araştırmalıyız, bulmalıyız ve acilen uygulamalıyız.

Toplumsal huzurun sağlanmasını,…

Bireylerin birbirine saygılı olmalarını…

Kardeşlik havasının yaygınlaşmasını…

Babaya ve anaya saygı ve hürmeti…

Kadının ailede ve toplumda saygın yerde kalmasını…

Velhasıl sevgi ve kardeşlik ortamının yeniden oluşmasını istiyorsak kültürel kodlarımıza ve değerlerimize dönmek, onu tanımak, yaşamak ve yaşatmak zorundayız..

Biz zor zamanlarda küllerinden yeniden doğan bir milletiz..

Temennimiz, Eminelere artık el kalkmasın…

Kadına Şiddet Artık Son Bulsun!

Osman KÖSE

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman KÖSE

Osman KÖSE

DİĞER YAZILARI Ahıska Türkleri Sürgün, Özlem Ve Gözyaşı Cumhuriyet’e giden süreç! Yalan bilgiler üzerine oluşturulan ırak işgal planı! Irak Seçim Sonuçları Rusya, Kırım Tatarlarına Baskıyı Artırıyor Yangınlar, Tahrik Ve Terör! 47 yıl önceki Kıbrıs Beşinci Yılında 15 Temmuz Müttefikin Yeni İthamı: Çocuk Askerler! İshak Paşa Sarayı, Jaubert ve Ruslar! Çerkes Sürgünü ve Soykırımı! Eski Şehirler Veya Eserler Yunanistan’ın Bağımsızlığı 18 Mart ve Sonrası! Millete Adanmış Çileli Bir Hayat! Terörle Uğraşmanın Bedeli Ağır! Çin Tehlikesi Var mı! Biden İle Dış Politikada Yeni Dönem Hiçbir Güç Ebedi Değildir! Derin İzler Bırakan Bir Yıl! Göçmenlerin Trajedileri Ermenistan Hayali Vaatlere Kanmazsa! İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım! Yunanistan İle İstikşafi Görüşmeler Türkiye Üzerine Planlar ve Projeler! Yunanistan’ın Hayali! Ellere Kelepçe, Başlara Siyah Çuval…! Yunanistan’a Destek, Türkiye’ye Köstek! Salgının Gölgesinde Bayramdan İzlenimler Panik yapılmamalı! Libya’ya Türk Askeri Gostivar’dan Resne’ye Balkanlar’da Osmanlı Eserleri Bir millet yok ediliyor dünya duyarsız! Toplumsal Değerlerde Dejenerasyon Dipsiz Göl’ün dibindeki hazine! Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında Irak’ta neler oluyor? Ortadoğu’da yeni bir döneme doğru Suriye’ye barış ortamının gelmesi yakın mı? 120 Saatlik Ara Barış Pınarı Harekatı: Terör Ağı Dağıtılıyor Depreme ne kadar hazırız! İtibar avcıları! Doğu Türkistan’a kulak verelim! Bir zamanlar Türk şehri olan Belgrad Onlar ölürken biz burada huzurlu olamayız! Doğallığını Koruyan Bir Yayla: Güvende Yaylası Terör Koridoru Yerine Barış Koridoru Kalkınmanın Önündeki Engel: Kayırmacılık Amerika, Türkiye’ye karşı neler yapabilir Nihayet getirilmeye başlandı! Üçüncü Yılında 15 Temmuz Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar! Libya gittikçe kaos içine sürükleniyor! 23 Haziran Sonrası Dünyanın Doğusu Her Devirde Güçlü Devletlerin Hedefi! Bayramda Siyaset Rüzgârı S-400’ler Üzerinden ABD İle Kriz! Hüzünlü Gönüller İle Bir Bayrama Daha Girerken…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA