DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman KÖSE
Osman KÖSE
Giriş Tarihi : 23-09-2019 08:48

İtibar avcıları!

İtibar, kişinin saygınlığıdır. Yaşam, çalışma ve sosyal hayattaki ilişkiler yumağı ile çevreye verilen izlenim sonucu oluşan bir yargıdır.

Her insanın arzusu, itibarlı bir kişi olmak ve bunu hayatı boyunca devam ettirmektir. Muteber bir kişi olarak yaşamak ve bu şekilde bilinmek kişinin kendi inisiyatifinde gibi ise de, modern zamanda iletişimin, ulaşımın ve ilişkilerin hızı ve karmaşası dikkate alındığında, dışarıda oluşan “algılar” kişilerin bu konudaki inisiyatifini çokça aşmaktadır.

Geçmiş dönemlerde kişiler hakkında olumsuz algı oluşturmak nispeten çok da kolay değildi. Ahlaki ve kültürel değerlerin de günümüzdeki kadar erozyona uğramaması bunda elbette çok etkilidir.

Mesela, kendi muhitinde herhangi bir kişiyi sorguladığınızda “benim onunla aramda sıkıntılar var, size ön yargılı bilgiler verebilirim” veya “ aramızda husumet bulunmakta, vereceğim bilgiler sizi yanıltabilir” mealindeki erdem ve olgunluğa, günümüzde rastlamak çok zordur.

İnsanlar hakkında algılar oluşturmak ve bunu gerektiğinde yıpratıcı bir silah olarak kullanmak modern dönemin en bariz özelliklerindendir. Günümüzün modasıdır; muteber ve masum kişileri infaz aracıdır.

Zaman, itibar avcılarının dönemidir…

Onların her zaman hedefi, sosyal hayatta emeği ve tırnağı ile bir yerlere gelmiş kişileri yıpratmak, iş dünyası ve siyasette etkili bir konuma ulaşmalarını engelleyerek, hesabına çalıştıkları yapıların içinden gelen kişilerin ön plana geçmelerini sağlamaktır.

Her zaman çabaları, saygın kişileri itibarsızlaştırmaktır. Onlar hakkında akla hayale gelmeyecek yalanlar, iftiralar ve fitneler çıkararak kişilikleri üzerinde erozyon oluşturmaktır.

İnsanları itibarsızlaştırmanın yöntemleri, şekilleri ve kullandıkları argümanlar her dönemde farklılıklar gösterir.

Mesela, Yeniçeriliğin kaldırıldığı 1826’lı yıllarda hedef bir kişi hakkında “yeniçerici” veya “yeniçerileri evinde misafir etti” “beraber seyahat etti”,  “ortak işler yaptı” tarzı iftiralarla insanların hayatı karartılabiliyordu.

Günümüzde de çok farklı itibarsızlaştırma metotları olmakla beraber, itibar avcılarının en çok kullandıkları ve maalesef başarılı da oldukları yöntem, hedef  kişileri “FETÖ” iftiralarıyla yıpratma gayretleridir.

Onlar için devlet, millet ve milli değerler diye bir mesele yoktur. Her dönemde gücün olduğu yerdedirler. Milletin alın terini ceplerine aktarmakla meşguldürler. Bir taraftan da hesabına çalıştıkları yapılar adına devlet, iş dünyası ve siyasette etkili mevkilere adamlar yerleştirmeye çalışmaktadırlar.

Engel olarak gördüklerini bu dönemde FETÖ’cü olmakla yıpratırken, aslında araştırıldığında hepsinin geçmişleri bu melun örgütün içinden çıkmaktadır.

Yarın da farklı terör gruplarına mensup diye insanları itibarsızlaştırabilirler.

Masum insanları yıpratırken çok acımasızdırlar; kötülükte ve fitnede sınırları yoktur.

Dönem, itibar avcılarının dönemidir. Puslu havayı çok severler. Hak ve hukuktan hazzetmezler.

Onların ulaşamayacakları makam, mevki, yönetim veya hedef yoktur.

Günümüzde her tarafı fitne ve fesat ateşine vermiş durumdadırlar.

Sayelerinde sosyal hayatta büyük bir güvensizlik oluşmuştur. Kamuya faydalar sağlayabilecek sayısız muteber insanlar bunların hedefi olarak, ya lekelenmişler veya geri plana itilmişlerdir.

Kabuk değiştirerek sureti haktan görünen ve fitne kazanlarını sürekli kaynatan itibar avcılarına karşı uyanık olalım.

Osman KÖSE

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman KÖSE

Osman KÖSE

DİĞER YAZILARI Ahıska Türkleri Sürgün, Özlem Ve Gözyaşı Cumhuriyet’e giden süreç! Yalan bilgiler üzerine oluşturulan ırak işgal planı! Irak Seçim Sonuçları Rusya, Kırım Tatarlarına Baskıyı Artırıyor Yangınlar, Tahrik Ve Terör! 47 yıl önceki Kıbrıs Beşinci Yılında 15 Temmuz Müttefikin Yeni İthamı: Çocuk Askerler! İshak Paşa Sarayı, Jaubert ve Ruslar! Çerkes Sürgünü ve Soykırımı! Eski Şehirler Veya Eserler Yunanistan’ın Bağımsızlığı 18 Mart ve Sonrası! Millete Adanmış Çileli Bir Hayat! Terörle Uğraşmanın Bedeli Ağır! Çin Tehlikesi Var mı! Biden İle Dış Politikada Yeni Dönem Hiçbir Güç Ebedi Değildir! Derin İzler Bırakan Bir Yıl! Göçmenlerin Trajedileri Ermenistan Hayali Vaatlere Kanmazsa! İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım! Yunanistan İle İstikşafi Görüşmeler Türkiye Üzerine Planlar ve Projeler! Yunanistan’ın Hayali! Ellere Kelepçe, Başlara Siyah Çuval…! Yunanistan’a Destek, Türkiye’ye Köstek! Salgının Gölgesinde Bayramdan İzlenimler Panik yapılmamalı! Libya’ya Türk Askeri Gostivar’dan Resne’ye Balkanlar’da Osmanlı Eserleri Bir millet yok ediliyor dünya duyarsız! Toplumsal Değerlerde Dejenerasyon Dipsiz Göl’ün dibindeki hazine! Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında Irak’ta neler oluyor? Ortadoğu’da yeni bir döneme doğru Suriye’ye barış ortamının gelmesi yakın mı? 120 Saatlik Ara Barış Pınarı Harekatı: Terör Ağı Dağıtılıyor Depreme ne kadar hazırız! Doğu Türkistan’a kulak verelim! Bir zamanlar Türk şehri olan Belgrad Onlar ölürken biz burada huzurlu olamayız! Kadına şiddet artık son bulsun! Doğallığını Koruyan Bir Yayla: Güvende Yaylası Terör Koridoru Yerine Barış Koridoru Kalkınmanın Önündeki Engel: Kayırmacılık Amerika, Türkiye’ye karşı neler yapabilir Nihayet getirilmeye başlandı! Üçüncü Yılında 15 Temmuz Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar! Libya gittikçe kaos içine sürükleniyor! 23 Haziran Sonrası Dünyanın Doğusu Her Devirde Güçlü Devletlerin Hedefi! Bayramda Siyaset Rüzgârı S-400’ler Üzerinden ABD İle Kriz! Hüzünlü Gönüller İle Bir Bayrama Daha Girerken…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA