DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman KÖSE
Osman KÖSE
Giriş Tarihi : 23-06-2019 12:54

23 Haziran Sonrası

Türkiye, içeride İstanbul seçim sonuçlarına endeksli bir gündeme angaje olurken, sınırlarımız dışında olan gelişmeler ise bir an önce seçim havasının sona ermesi gerektiğini işaret etmektedir.

Türkiye bu gün, 31 Mart’ta iptal edilen ve YSK kararıyla tekrarlanılması kararı alınan İstanbul BB Başkanlığı seçimleri için sandık başında.

Sadece İstanbul özelinde ve “yerel” olmasına rağmen bu seçim, genel bir seçim havasını aşmış, hatta ABD gibi ülkelerin bile yorumlar getirdiği ve ilgiyle takip ettiği bir şekle bürünmüştür.

Türkiye kamuoyunun gözü ve kulağı bu akşam açıklanacak seçim sonuçlarında olacaktır.

ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere “yabancı basının” da tüm dikkatleri bu akşam İstanbul üzerinde olacaktır.

İstanbul BB seçiminin sonuçları ne olursa olsun, 24 Haziran sabahından itibaren siyasette yeni kırılmalar, şekillenmeler ve duruşların olacağı kaçınılmaz gibi görünmektedir.

“Beka”, “terör örgütü ile kol kola girme” ve “zillet ittifakı” gibi kavramlar ve içerikleri 31 Mart seçim sürecindeki siyasi tartışmalarda yaşadık.

Tekrarı yapılan İstanbul seçimlerinde bu kavramlar kullanılmamakla beraber, olması gereken şekliyle sadece adaylar ön plana çıkarılarak bir kampanya yürütüldü.

Ak Parti, kırdığını düşündüğü “Milli Görüş” cephesi gibi kesimlerin gönlünü almaya çalışırken, CHP de daha önce ulaşamadığı ve oy almayı düşündüğü kitlelere yönelik kendini anlatmaya gayret etti.

Fakat seçime iki gün kala “İmralı’dan gelen Öcalan mektubu” tüm siyasi dengeleri altüst etmeye yetti.

“Öcalan’ın mektubunu ilk getiren avukatların “kandilin” baskısıyla kamuoyuna açıklamaması;

HDP’nin Öcalan’ın mektubunu gereği gibi dikkate almaması ve CHP’yi destekleme kararına devam etmesi;

Mektubu kamuoyuna taşıyan kişinin “devlet adına gittiğini”, Öcalan için “Kürt isyan lideri”, “yerli ve milli” açıklamalarını rahat bir şekilde kamuoyu ile paylaşması seçimden sonra çok konuşulacak davranışlardır.

Son altı yıldır içeride şiddetli bir şekilde terör örgütleri ile mücadele eden Türkiye’de bu cüretkâr davranışlar ister istemez dikkati çekmektedir.

23 Haziran İBB seçimi yerel bir seçim olmasına rağmen, seçim sürecinde sarf edilen sözler ve hareketler sebebiyle, ortaya çıkacak sonuçlar AK Parti ve CHP başta olmak üzere tüm siyasi partilerde “derin çizgiler” oluşturacağa benzemektedir.

Yeni parti kurma düşünceleri, lider arayışları ve bazı partilerin geleceği de bu seçim ile oluşacak kırılmalara göre netlik kazanacaktır.

Özellikle HDP-PKK çizgisinin siyasette belirleyici bir durum oluşturması görüntüleri veya yorumları teröre 30 binden fazla insanını feda etmiş, ekonomisi büyük yaralar almış Türkiye için sıradan geçiştirilecek durumlar değildir.

Türkiye, içeride İstanbul seçim sonuçlarına endeksli bir gündeme angaje olurken, sınırlarımız dışında olan gelişmeler ise bir an önce seçim havasının sona ermesi gerektiğini işaret etmektedir.

Bu nedenle 23 Haziran İBB seçimleri, hem iç siyasi tartışmaların ve oluşumların seyrinin nerelere varacağı;

Ve hem de;

Türkiye üzerinde yoğunlaşan uluslararası gözdağına, iç siyasi kargaşadan uzak, güçlü bir şekilde karşılık verme ve bu çemberi yarma açısından büyük önem arz etmektedir.

Türkiye 23 Haziran akşamına kilitlenmiş durumda.

Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun.

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman KÖSE

Osman KÖSE

DİĞER YAZILARI Ahıska Türkleri Sürgün, Özlem Ve Gözyaşı Cumhuriyet’e giden süreç! Yalan bilgiler üzerine oluşturulan ırak işgal planı! Irak Seçim Sonuçları Rusya, Kırım Tatarlarına Baskıyı Artırıyor Yangınlar, Tahrik Ve Terör! 47 yıl önceki Kıbrıs Beşinci Yılında 15 Temmuz Müttefikin Yeni İthamı: Çocuk Askerler! İshak Paşa Sarayı, Jaubert ve Ruslar! Çerkes Sürgünü ve Soykırımı! Eski Şehirler Veya Eserler Yunanistan’ın Bağımsızlığı 18 Mart ve Sonrası! Millete Adanmış Çileli Bir Hayat! Terörle Uğraşmanın Bedeli Ağır! Çin Tehlikesi Var mı! Biden İle Dış Politikada Yeni Dönem Hiçbir Güç Ebedi Değildir! Derin İzler Bırakan Bir Yıl! Göçmenlerin Trajedileri Ermenistan Hayali Vaatlere Kanmazsa! İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım! Yunanistan İle İstikşafi Görüşmeler Türkiye Üzerine Planlar ve Projeler! Yunanistan’ın Hayali! Ellere Kelepçe, Başlara Siyah Çuval…! Yunanistan’a Destek, Türkiye’ye Köstek! Salgının Gölgesinde Bayramdan İzlenimler Panik yapılmamalı! Libya’ya Türk Askeri Gostivar’dan Resne’ye Balkanlar’da Osmanlı Eserleri Bir millet yok ediliyor dünya duyarsız! Toplumsal Değerlerde Dejenerasyon Dipsiz Göl’ün dibindeki hazine! Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında Irak’ta neler oluyor? Ortadoğu’da yeni bir döneme doğru Suriye’ye barış ortamının gelmesi yakın mı? 120 Saatlik Ara Barış Pınarı Harekatı: Terör Ağı Dağıtılıyor Depreme ne kadar hazırız! İtibar avcıları! Doğu Türkistan’a kulak verelim! Bir zamanlar Türk şehri olan Belgrad Onlar ölürken biz burada huzurlu olamayız! Kadına şiddet artık son bulsun! Doğallığını Koruyan Bir Yayla: Güvende Yaylası Terör Koridoru Yerine Barış Koridoru Kalkınmanın Önündeki Engel: Kayırmacılık Amerika, Türkiye’ye karşı neler yapabilir Nihayet getirilmeye başlandı! Üçüncü Yılında 15 Temmuz Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar! Libya gittikçe kaos içine sürükleniyor! Dünyanın Doğusu Her Devirde Güçlü Devletlerin Hedefi! Bayramda Siyaset Rüzgârı S-400’ler Üzerinden ABD İle Kriz! Hüzünlü Gönüller İle Bir Bayrama Daha Girerken…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA