Sağlık
Giriş Tarihi : 13-05-2014 12:17   Güncelleme : 13-05-2014 12:17

TEKKEKÖY’DE SAĞLIKTA DEĞİŞİM BAŞLIYOR

‘Tekkeköy’de sağlık alanında birçok değişim ve gelişim yaşanacak,

TEKKEKÖY’DE SAĞLIKTA DEĞİŞİM BAŞLIYOR
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ı makamında ziyaret eden Sağlık-Sen yöneticileri ile Togar Tekkeköy’de sağlık alanındaki gelişmeleri ve çalışmaları masaya yatırarak görüş alışverişinde bulundu.
 
Mevcut toplum sağlığı merkezinin durumu, yeni yapılacak hastane, 112 sevisinin konumu ve durumu ile ağız ve diş hastanesi kent polikliniğinin faaliyete başlaması gibi birçok konuda fikir alış verişinde bulunuldu.
 
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘ sağlık alanında ilçemizde birçok eksikliği ve aksaklığı gidermek amacıyla gerekli kurum ve kuruluşlarla iletişime geçtik. Öncelikle ilçemizde 24 saat sağlık hizmeti veren bir tesisimiz yok. Bu eksikliği giderebilmek amacıyla mevcut toplum sağlığı merkezimizi 24 saat hizmet verebilecek duruma getirebilmek için sağlık müdürlüğümüzle görüştük ve Toplum sağlığı merkezimizi 24 saat çalıştırabilmek için gerekli çalışmalar başlatıldı. İlerleyen günlerde mevcut Toplum sağlığı merkezimiz yapılan değişikliklerle 24 saat hizmet verebilecek. Yine 2015 yılında ilçemiz Kurtuluş Mahallesi sınırlarında hastane yeri olarak imar planlarına işlenen alana bir devlet hastanesi yapılması için çalışma başlatıldı ve 2015 yılında inşaatı başlayacak.
 
112 acil istasyonumuza yeni bir ambulans geldi. Böylelikle iki istasyon şeklinde hizmet vermeye başladı. Biz 112 istasyonumuzun birini ilçenin farklı bir alanına konuşlandırılmasının daha iyi olacağına inanıyoruz. Belediyemize ait Eğitim kültür ve sağlık merkezimizin ikinci katında belediyemiz tarafından hazırlanan yer ve ağız ve diş sağlığı hastanesi kent polikliniği olarak temmuz ayının ilk haftası gibi hizmete başlayacak. Yine ilçemizde sağlık alanında çok güzel bir gelişme daha yaşandı. Atasam hastanesi ilçemize bir şube açıyor. Böylelikle İlçemize özel bir hastanede kazandırmış olduk’ dedi. Sağlık-sen Başkanı İlhan öksüz ‘yeni görevinizde başarılar diliyorum. Sağlık alanında ilçenizde yapılacak tüm faaliyetlere ve çalışmalara her türlü desteği sağlayacağız’ dedi.       
adminadmin