Güncel
Giriş Tarihi : 09-11-2014 12:00   Güncelleme : 09-11-2014 12:00

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük asker ve devlet adamı Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 76. yılında rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını belirtti.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyduğu ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama iradesinin, Cumhuriyetin ilanıyla pekiştiğini ve perçinlendiğini ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Türk milleti, Cumhuriyetle birlikte kendi hür iradesiyle kurduğu çağdaş ve milli devletin yegane ve gerçek sahibi olmuştur. Büyük Atatürk, eşsiz dehası ve ileri görüşlülüğüyle imkansızlıklar içinde kurulan Cumhuriyeti yüceltmenin ve sonsuza kadar yaşatmanın yolunu da göstermiştir. Bu yol, çağdaş uygarlık yoludur. Türkiye Cumhuriyeti, söz konusu bu anlayış çerçevesinde çağdaş ve demokratik açılımları mümkün kılacak dinamik bir yapıya kavuşmuştur. Öyle ki cumhuriyetimizin 91 yıllık tarihi de tıpkı Kurtuluş Savaşımız gibi olağanüstü bir başarı destanıdır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş, demokratik, laik karakteri ve küresel iktisadi yapıya entegre olmuş dinamik ve güçlü ekonomisiyle bölgesinde ve dünyada saygın bir ülkedir. Millet olarak onun evrensel fikirlerini sonsuza kadar şükran ve saygıyla anarak koruyacağız. Türkiye Cumhuriyeti, onun ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir. Büyük Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı, yok edilmek istenen asil bir milletin var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum."

adminadmin