Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2014 03:30   Güncelleme : 10-11-2014 03:30

10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, İstiklal Savaşı'nı zafere ulaştıran eşsiz bir komutan, dahi bir devlet adamı, büyük bir lider olarak, insanlık tarihine damga vurmuş müstesna şahsiyetlerden biri olduğunu belirtti.

Büyük Önder Atatürk'ü ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde milletçe saygı, rahmet ve minnetle andıklarını, Atatürk’ün sadece Türk milletinin değil bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olduğunu ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

"Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü İstiklal mücadelesi, hür ve müstakil yaşama kararlılığındaki Türk milletini hakkı olan aydınlık yarınlara, imkan ve şartlara kavuşturmuştur. Atatürk’ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkanları güçlendirmek, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir. Gücünü milletine olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Mustafa Kemal Atatürk’ün başarıları, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Atatürk'ü anlamak, onun fikirlerini bilerek uygulamaktan geçer."

adminadmin